Mescitte Atatürkçülük

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelindeki okullara gönderdiği yazıda, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen gençler yetiştirilmesi için mescit açılmasını istedi.

cumhuriyet.com.tr

AKP hükümeti, okullarda mescit açılması için harekete geçti. Bu kapsamda Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il sınırlarındaki ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı yazarak tüm okullarda mescit-ibadethane açılmasını istedi.

Karşı gazetesinden Mert Taşçılar'ın haberine göre, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bu istek için Başbakanlık İletişim Merkezi'ne gelen mesajlar gerekçe gösterildi.

ATATÜRKÇÜ, AHLAKLI, İNSANİ...

İlçe milli eğitim müdürlerine ulaşan resmi yazıda, "Okullarımızda, okul pansiyonlarımızda ve diğer kurumlarımızda öğrenci ve personelin, ibadet ihtiyaçlarını karşılayabilecek yer konusuna dair müdürlüğümüze çok sayıda BİMER başvuruları ve dilekçeler gelmektedir" ibaresi yer alıyor.

Gelen başvurulara göre okullarda mescit açılması istenilen yazıda, bu isteğe dayanak olarak Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 2. maddesi gösterildi. Söz konusu maddede, "Türk Milli Eğitim'inin amaçlarında Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasa'da ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen (...) bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek" hükmü yer alıyor.