Mersin Emniyeti'nde terör alarmı
Son dönemlerde artan terör olaylarının Mersin'e sıçramasını engellemek için çalışan Emniyet Müdürlüğü, güvenlik tedbirlerini artırdı.
cumhuriyet.com.trHaziran ayında ülke genelinde terör olaylarının artması nedeniyle, geçmiş dönemlerde sıkça eylemlere sahne olan Mersin'de önleyici hizmetlere ağırlık verildi.
Bu kapsamda kentteki güvenlik önlemlerinde bir anlamda ''görev paylaşımı''na giden polis ekipleri, kenti 6 bölgeye ayırdı. Her bölgenin hassasiyetine göre ekip ve memur sayısı değişkenlik gösterirken, her bölgede en az birer tane Terörle Mücadele, Asayiş, Önleyici Hizmetler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Özel Hareket şube müdürlüklerine bağlı ekip yer almaya başladı.
Bölgedeki memurlar, özellikle güvenlik güçlerinin ağırlıklı olarak kullandığı güzergahlar, halkın yoğun olduğu alışveriş merkezleri, okullar ve lojmanlarda silahlı olarak görev yapmaya başladı.
Her bölgedeki ekip, farklı noktalarda görev alırken, hassas noktalarda ise ''shortland'' adı verilen zırhlı araçlar yer almaya başladı. Bölgedeki ekipler, şüpheli durumlara müdahale ederken, eylem hazırlığındaki gruplara da devletin gücünü hissettiriyor.
Geçtiğimiz günlerde başlatılan bu uygulamayla önleyici hizmetlere ağırlık veren Emniyet Müdürlüğü, olası eylemlere karşı da tedbir planlarını hazırladı. Olası bir eylemde zanlıların yakalanmasına yönelik de tüm önlemleri alan ekipler, kentin giriş ve çıkışlarını 8 ayrı noktaya ayırdı. Burada da 24 saat esasına göre hizmet veren polis ekipleri, saldırı sonrasından kentten kaçmayı planlayan zanlıları yakalayabilecek.
Büroda görev yapan memur sayısında da kısıtlamaya giden Emniyet Müdürlüğü, alan çalışmalarına hız verdi. Bürodan aldığı memurları, geçici olarak karakollara yönlendiren yetkililer, böylelikle her karakola ortalama 10 memur ilave etmiş oldu.
Yeni uygulama kapsamında karakollara da bir genelge gönderilerek, polis memurlarına bir dizi öneride bulunuldu. Özellikle olay sonrasında duygusallığa yer verilmeden profesyonelce hareket edilmesine vurgu yapılan genelgede, olay yeri güvenliğinin sağlaması, suç aletlerinin hassas bir şekilde toplanması ve zanlıya ulaşılması için gerekli delillerin zarar görmemesine dikkat edilmesi isteniyor.