Mercedesli El Kaideci

Van'daki El Kaide operasyonunda gözaltına alınan Şen, Guantanamo'da tutuklu kaldı. Son model Mercedes ile dolaşırken yakalandı.

cumhuriyet.com.tr

Van merkezli olarak yapılan El Kaide örgütünün Türkiye atağına yönelik operasyondan ilginç detaylar çıktı. Gözaltına alınan ve örgütün Ortadoğu'daki önemli ismi olduğu öne sürülen İbrahim Şen'in 2,5 yıl süreyle Guantanamo'daki ABD üssünde tutuklu kaldığı belirlendi. 

Türkiye'ye iade edildikten sonra serbest kalan Şen'in faaliyetlerine devam ederken, Fenerbahçe hayranlığı nedeniyle FB plakalı bir Mercedes ile dolaştığı da saptandı. Şen’in Suriye’de sınıra yakın El Kaide kamplarından sorumlu olduğu, Ceyş-ül Mehdi kampına militan gönderdiği öne sürülüyor.

Operasyon sonrası yapılan araştırmada Şen'in geçmişine ilişkin bilgilere ulaşıldı. 2001 yılında Afganistan’a giden Şen'in bulunduğu köy ABD uçaklarınca bombalandı. Bunun üzerine Türkiye’ye dönmek isteyen Şen, Pakistan-Afganistan sınırını geçerken Pakistanlı askerlerce yakalandı. 

Peşaver’deki Kuart Cezaevine konuldu. Ardından önce Kandahar'daki ABD üssüne, 40 gün sonra da ABD'nin Küba'daki Guantanamo üssüne götürüldü. ABD'li askerler tarafından El Kaide örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle sorgulandı. 2,5 yıl sonra serbest bırakıldı ve uçakla Adana İncirlik üssüne getirilip Türkiye'ye teslim edildi. Hakkındaki soruşturmanın ardından serbest bırakıldı ve Van'a yerleşti. (Gazeteport)