Manchester United Mata'nın peşinde

Manchester United'ın bugün Chelsea'nin İspanyol kanat oyuncusu Juan Mata için 35 milyon sterlinlik bir teklif yaptığı ileri sürülüyor. Chelsea'de üst üste iki yıl sezonun oyuncusun seçildi Mata, ama Jose Mourinho'nun yönetiminde as kadroda düzenli olarak yer bulamadı.

cumhuriyet.com.tr

İspanyol oyuncu bu sezon çıktığı 13 Premier Lig maçının dokuzunda kenara alındı. Bu da, diğer kulüplerin Ocak ayı ara transfer penceresinde onun için teklif verebileceği spekülasyonuna yol açtı.

 

United yönetimi inkar ediyor

Üst düzey United kaynakları resmi bir teklif yapıldığını inkar ediyor. Bununla birlikte, Premier Lig şampiyonu adına hareket eden aracılar vasıtasıyla bir ilk teklif yapıldığı anlaşılılıyor.

Bu arada dikkat çekici bir ayrıntı ise, sakat olmayan Mata'nın bu sabah Jose Mourinho'nun as takım kadrosuyla antrenmana çıkmaması oldu. Bu United'a bir transferin yakın olduğunu düşündüren bir gelişme olarak görülüyor. United'ın teklifinin 35 milyon sterlin civarında olduğu tahmin ediliyor.

 

Mata'nın Chelsea performansı

Chelsea, 2011 yılında Valencia'ya Mata için 23,5 milyon sterlin ödedi. Eski Real Madrid genç oyuncusu İspanyol kulübü ile dört sezon boyunca etkileyici bir performans çıkardı.

İngiltere'de ilk sezonuna da 13 gol atarak başladı. Chelsea o sezon hem Federasyon Kupasını hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Mata, 2012-13 sezonunda da 20 gol kaydederken, aynı sezon da Chelsea, Rafael Benitez altında Avrupa Ligi kupasını kaldırdı. Ama, Mourinho kulübe döndüğünden beri, Mata'nın oyun süresi kısıtlandı.

Mourinho geçen hafta, yedek kulübesinde oturmanın Mata için "zor" olduğunu anladığını ama İspanyol oyuncunun hâlâ kulüpte oynayacağı "büyük bir rol" olduğunu söyledi.

 

Chelsea zamana mı oynuyor?

Chelsea dün 25 yaşındaki oyuncunun satılık olmadığında ısrarlıydı. Ama Stamford Bridge'de bir fikir değişikliği olmuş gibi görünüyor. Ocak ayı ara transfer döneminin kapanmasına daha bir hafta var. Bu yüzden Chelsea'nin ilk teklifi reddederek mümkün olduğunca yüksek bir bonservis bedeli peşinde olması yüksek bir olasılık olarak görülüyor.

United yönetiminin David Moyes'un listesindeki üst düzey oyuncular için ekstra ödeme yapmaya hazır olduğu biliniyor. Bu yüzden Mata için yaza kadar beklemektense, Chelsea'ye istediklerine yakın bir miktarı ödemeleri daha muhtemel görülüyor.

(BBC Türkçe)