Kraliçe'ye hediye 'pislik böceği'

Çikolatadan kaleler, altın çerçeveli fotoğraflar, kutsal sayılan mineli pislik böcekleri, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e 2013 yılında sunulan hediyeler arasında yer alıyor.

AA

Kraliçe'nin resmi konutu Buckingham Sarayı, İngiliz kraliyet ailesi üyelerine geçen yıl boyunca yabancı erkan, şirket ve hayır kurumları tarafından sunulan hediyelerin listesini yayımladı.

Listede, Kraliçe'nin ziyaret ettiği yerlere özgü ya da geleneksel ürünler ile el boyaması çini tabaklar, kitaplar, kristal vazolar gibi klasik hediyelerin yanı sıra, göze çarpan ilginç armağanlar da bulunuyor.

Bangladeş Yüksek Komiserliği tarafından Kraliçe 2. Elizabeth'e armağan edilen ve kutsal sayılan 4 minelenmiş "pislik böceği (Scarab)" dikkati çeken hediyeler arasında yer alıyor.

Kraliçe'nin ağaç kütüğüne yapılmış portresi, Mars çikolataları üreticisi tarafından çikolatadan yapılmış minyatür Windsor Kalesi ile at arabası, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından sunulan kıymetli taşlarla süslenmiş devekuşu yumurtası ile altın çerçeveli kraliyet ailesi fotoğrafı da armağan listesinde bulunuyor.

Kraliyet ailesi üyelerine armağan edilen hediyelerin kişisel kullanılmına izin verilmiyor ve Kraliçe adına koruma altında tutuluyor. Değeri 150 sterlin altında olan ve kullanılma ihtimali olmayan hediyeler hayır kuruluşlarına verilebiliyor.