Klasik Müzik ve Resim Pera’da buluştu

Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”ın yer aldığı katta 23 Kasım Cumartesi akşamı yedi solist sanatçı klasik müzik konseri verdi.

cumhuriyet.com.tr

Klasik müzik ile resmi buluşturan konser Babylon ve Pozitif’in kurucusu müzik dünyasının acı kaybı Mehmet Uluğ anısına çalındı.
Solist sanatçılar; Sevil Ulucan Weinstein (Keman), Beste Tıknaz Modiri (Viyola), Erman İmayhan (Çello), Onur Özkaya (Kontrabas), Ferhat Göksel (Klarnet), Mert Kutluğ (Fagot) ve Cem Akçora (Korno)’an oluşan Sextet Yaylılar Oda Müziği topluluğu Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, “Küçük Gece Müzikleri” konser serisinde Franz Berwald (1796-1868) ve Ludwig van Beethoven (1770-1827)‘den birer Septet (yedi sanatçı için bestelenen eser) seslendirdiler.

İki septette zengin temaları, renkli diyaloglarıyla ilgiyle dinlendi. Sanatçıların yorumlarıda bu güzel eserlere yakışır düzeyde yüksekti.
Konserin kısa bir süre önce kaybettiğimiz Babylon ve Pozitif’in kurucu ortağı Mehmet Uluğ anısına çalınacağını belirten dizinin sanat yönetmeni Mehmet Mestçi, bu eserlerin nadir bestelendiğini ve ülkemizde sık seslendirilemediğini belirtti.

“Küçük Gece Müzikleri” konser serisi, müzisyenlerin herkonserde birer sanatçıartaraksahne almalarıyla, duet, trio, quartet, quintet, sextet, septet ve octet dinletileri şeklinde hazırlanıyor. Yılın son konser 26 Aralık’ta octet olarak gerçekleşecek.