Kitaplı günler başlıyor...

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek İstanbul Kitap Fuarı kapılarını yarın kitapseverlere açıyor. '1968: 40 Yıl Önce, 40 Yıl Sonra' temasıyla düzenlenen fuara yaklaşık 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak; 750 yazar panel, söyleşi, konser, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleri gibi 282 kültür etkinliklikleri ve imza günlerinde okurlarıyla buluşacak.

cumhuriyet.com.tr

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliğince TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmecede düzenlenecek 27. İstanbul Kitap Fuarı kapılarını yarın kitapseverlere açıyor. Bu sene 1968: 40 Yıl Önce, 40 Yıl Sonra temasıyla düzenlenen etkinliğe yaklaşık 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak; 750 yazar panel, söyleşi, konser, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleri gibi 282 kültür etkinlikleri ve imza günlerinde okurlarıyla buluşacak. 9 Kasıma dek sürecek fuarla eşzamanlı olarak 18. İstanbul Sanat Fuarı da düzenlenecek. Fuar bu sene ilk kez Rusya ve Venezüelladan yayıncılar ve Yayıncılar Birliği temsilcilerini ağırlarken, yabancı katılımcılar arasında aralarında ABD, Almanya, Ermenistan, Hindistan, İran, Küba ve Yunanistanın da bulunduğu birçok ülkeden yayınevi bulunuyor. 27. İstanbul Kitap Fuarının Onur Yazarı Füruzan, fuar süresince çeşitli etkinliklerde okurlarıyla bir araya gelecek. Fuar süresince Füruzanın yaşamından kesitlerden oluşan ve tasarımını Sadık Karamustafanın yaptığıFüruzan Diye Bir Öyküadlı Onur Yazarı Sergisi üst kat fuayede yer alacak.


Yabancı konuklar 

68 hareketinin önemli aktivistlerinden yazar Tarık Ali 2 Kasımda Avrupada 68 Hareketi başlıklı panele konuşmacı olarak katılırken, Amerikalı gazeteci-yazar Mark Kurlansky ise 1 Kasımda 1968: 40 Yıl Önce 40 Yıl Sonrabaşlıklı panelde okurlarıyla buluşacak. Fuarın diğer yabancı konukları ise Kübalı yazar Froilan Gonzalez, Venezüellalı yazar Luis Britto Garcia, Filistinli şairler Moaen Shalabia, Naim Aradiy, Agi Mishol, Hava Pimhas Cohen, Mageed Asakly; S. Fischer Vakfının konuğu olarak Almanyadan Thomas Brüssig ve Thomas Glavinic; Avusturyadan Dimitre Dinev; Romanyadan Nicolae Breban ile Aura Christi ve İngiliz çocuk kitabı yazarı Ian Beck.


Sergiler 

Onur Yazarısergisinin yanı sıra, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansınca düzenlenen ve Türk Kitap Sanatları örneklerinden oluşan Geleneksel Türk Kitap Sanatları: Bugünün Ustaları’’; Bergama Yortanlı Kurtarma Derneğince düzenlenen Üç Sessiz Çığlık: Allianoi, Hasankeyf, Zeugma’’ ve Kamil Koç-Yolculuk dergisince düzenlenen Anadoluda Tarihe, Kültüre, Doğaya, İnsana Yolculuk’’ başlıklı fotoğraf sergileri de 6. salon içinde yapılacak.

 

Sanat fuarı 

27. İstanbul Kitap Fuarıyla eşzamanlı gerçekleşecek 18. İstanbul Sanat Fuarı/ARTİST 2008 ise 4 büyük salonda 100ü aşkın katılımcıyla sanatsever ve koleksiyonerleri ağırlayacak. Bu yıl Onur Sanatçısı ÖdülüTürk heykel sanatının önemli ismi Mehmet Aksoya;Onur Eleştirmeni Ödülü Güven Turana; Sanatsever Kurum ÖdülüBeşiktaş Belediyesine veKoleksiyoner Onur Ödülü Nahit Kabakçıya verilecek. Ödül töreni 3 Kasımda düzenlenecek. Fuar kapsamında Mehmet Aksoyun heykellerinden oluşan sergi, Nahit Kabakçının resim koleksiyonu ve ressam Prof. Dr. Asım İşlerin anısına düzenlenen resim sergisi sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Öğrenci, öğretmen ve emeklilere ücretsiz olan fuarın giriş bedeli 5 YTL. Fuarlar, 1-8 Kasımda 11.00-20.00, 9 Kasımda ise 11.00-19.00 arasında ziyaret edilebilir.

 

Cumhuriyet Kitapları okurlarıyla buluşuyor

Cumhuriyet Kitap da fuarda 3 numaralı salondaki 301 numaralı standda okurlarıyla buluşacak. Yarın 13.00te Orhan Erinç, Erol Manisalı ve Alper Akçamın imza günleri ve aynı zamanda Interexpo salonunda gerçekleşecek Mustafa Balbayın78 Kuşağının Kimliğikonulu söyleşisiyle başlayacak etkinlikler, 14.15te Mustafa Balbay, Adnan Binyazar ve Cüneyt Akalının imza günü ve 18.00de Büyükada Salonunda gerçekleşecek ve Sevgi Özel, İbrahim Dizman, Emin Özdemirin konuşmacı olarak katılacağıBasın Yayın Türkçesi mi, Medya Türkilizcesi mi?konulu söyleşiyle devam edecek. Pazar günü Cevat Çapanın 12.15te Interexpo Salonunda konuşmacı olarak katılacağıDünya Şiirini Ne Kadar Tanıyoruz?konulu panel ile 13.30da ve 14.45te Cevat Çapan, Muhsine H. Yavuz, Ümit Zileli, Hikmet Çetinkaya, Mehmet Başaran, Serdar Kızık ve Mehmet Faraçın katılımıyla yapılacak imza günleri ise fuarın ikinci gün etkinlikleri. 6 Kasım günü ise Işıl Özgentürk, Coşkun Özdemir ve Ayşe Emel Mesci 13.30’da; Orhan Çekiç ve Muzaffer Ayhan Kara imza günü düzenliyor; Orhan Çekiç 15.15’te Heybeliada SalonundaSon Yıl 1938başlıklı bir görsel söyleşi yapıyor. 7 Kasım günü 14.45te Interexpo Salonunda Türkan Saylan ve Türkel Minibaş “68’lerden Günümüze konulu söyleşi düzenlerken, Çetin Yiğenoğlu, Türkel Minibaş ve Türkan Saylan 16.00da imza günü düzenleyecekler. 8 Kasım 12.00de Kınalıada Salonunda Erdal Atabek ‘1968’den 2008e Küresel Kültürkonulu bir söyleşi düzenleyecek ve Deniz Somla beraber 13.15te kitaplarını imzalayacak; Zeynep Oral, Ali Sirmen ve Nazife Güngör “68’liler - 78lilerkonulu söyleşilerinin ardından 17.00de imza günü düzenleyecek. Fuarın son gününde ise Alev Coşkun 12.00’de Marmara SalonundaSamsun Öncesi Atatürkün Hazırlıkları konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılacak; yine Alev Coşkun, Orhan Bursalı ve Faik Bulut 13.15’te imza gününe katılacak, 17.00de Ataol Behramoğlu Bir Gün Mutlakabaşlıklı söyleşide konuşmacı olacak ve saat 18.00de Ataol Behramoğlu ve Musa Kart imza günü düzenleyecek. Yazarımız Server Tanilli ise 1, 2, 3, 7, 8, 9 Kasımda saat 13.00 ve 14.00 arası okurlarıyla imza gününde buluşacak.