Kırmızı ete 100 milyon TL yatırım

İthalata rağmen fiyatları bir türlü düşürülemeyen kırmızı et için 6 yıl önce İzmir’de üretim tesisi kuran market zinciri Migros, bugüne kadar kırmızı ete 100 milyon liralık yatırım yaptı.

Gamze Bal

 

Migros Taze Et İşleme Tesisi’nin (Mİ- GET) yıllık üretim kapasitesinin 62 bin ton olduğunu belirten Migros İcra Kurulu Üyesi Cem Rodoslu, bu tesisle et satışlarını 5 yılda 3 katına çıkardıklarını söyledi.

Üretim yapabilmek için 1000’in üzerinde besiciyle çalışan Migros, üretilen etleri 81 ildeki mağazalarına en geç 2 gün içinde ulaştırmış oluyor. Günlük 100- 200 ton arası kırmızı et satışı yaptıklarını dile getiren Rodoslu, “Üretim sürecinde 220 ayrı kontrol noktamız var. Uluslararası standartlardaki laboratuvarlarımızda her gün yüzlerce tahlil ve analiz yapıyoruz. Eti çiftlikten sofraya mercek altına alıyoruz” dedi. Arz yeterli seviyede Migros olarak gelecek sene 65. yıllarını kutlayacaklarını anımsatan Rodoslu, 81 ilde 2 bini aşkın mağazada 4 binin üzerinde markayı tüketiciye sunduklarını belirtti. Et piyasası üzerine de açıklamalarda bulunan Rodoslu, halihazırda arz sıkıntısının olmadığını, talebi karşılayacak oranda üretim olduğunu kaydetti. Türkiye’nin et tüketiminin arttığını ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade eden Rodoslu, sağlıklı et tüketiminin gelişmesi ve enflasyonla mücadelede üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.