Kırmızı et üretiminde artış

Kırmızı et üretimi 2012 yılının 2. döneminde bir önceki döneme göre yüzde 6.7 oranında artışla 182 bin 872 tona ulaştı.

cumhuriyet.com.tr

Kırmızı et üretimi 2012 yılının 2. döneminde bir önceki döneme göre yüzde 6.7 oranında artışla 182 bin 872 ton düzeyinde gerçekleşti. Bu dönemde sığır etimi üretimi yüzde 6.4 oranında artışla 159 bin 320 ton, koyun eti üretimi yüzde 15.2 oranında artışla 19 bin 969 ton oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2012 yılı 2. Dönem Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini yayınladı. Üçer aylık dönemler halinde yayımlanmaya başlanan kırmızı et üretim istatistikleri, hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2'ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden derlendi. Buna göre toplam kırmızı et üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.6 oranında, bir önceki döneme göre yüzde 6.7 oranında artışla 182 bin 872 ton düzeyine ulaştı.


Sığır eti üretimi 159 bin 320 ton

Yılın 2. çeyreğinde sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 6.4 oranında artışla 159 bin 320 ton oldu. Sığır eti üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.5 oranında artış gösterdi.


Koyun eti üretimi 19 bin 969 ton

Koyun eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 15.2 oranında artarken 19 bin 969 ton düzeyinde gerçekleşti. Koyun eti üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.7 oranında azaldı.
/**
Kırmızı et üretimi
Bir önceki
döneme göre
Yıl 1.Dönem 2.Dönem değişim (%)
Toplam
2011 157.932 172.595 8,7
2012 171.465 182.872 6,7
Sığır
2011 133.724 144.153 7,8
2012 149.722 159.320 6,4
Manda
2011 224 181 -19,4
2012 565 926 63,9
Koyun
2011 19.856 23.959 20,7
2012 17.330 19.969 15,2
Keçi
2011 4.128 3.303 -20,0
2012 3.848 2.657 -31,0
**/