Kiptaş Genel Müdürü ifade verdi (20.02.2014)

Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve Yasin el Kadı’nın şüphelileri arasında yer aldığı soruşturmada 35 kişi sorgulandı.

cumhuriyet.com.tr

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve Yasin el Kadı’nın şüphelileri arasında yer alan 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma kapsamında Yasin el Kadı’nın şirketinin, Etiler Polis Okulu arazisinin ihaleye çıkarılmadan, ünlü İtalyan mimar Federico Delrosso’yu İstanbul’a getirip Kiptaş’ta projeyi hazırlattığı iddia edilmişti. Araziyle ilgili yapılan görüşme ve toplantılardan sonra kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği ve işlemlerin hızlandığı öne sürülmüştü. İstanbul Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesi ile yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması
kapsamında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen işadamı İsmet Yıldırım yaklaşık 2 saat ifade verdi. 4 savcı tarafından sorgulandı 41 kişilik gözaltı listesinde ismi olan Yıldırım, soruşturmayı yürüten savcılar İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak tarafından sorgulandı. İsmet Yıldırım, soruşturma kapsamında “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, tehdit, rüşvet ve nüfuz ticareti, ihaleye fesat karıştırmak, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve resmi belgede sahtecilik” iddialarıyla suçlanıyor. TMK savcıları şu ana kadar soruşturma kapsamında aralarında Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu toplam 35 kişinin ifadesini aldı. Soruşturmada 25 Aralık 2013’te gözaltı ve arama kararları uygulanmayınca önce soruşturma savcısı Muammer Akkaş Tekirdağ’a sürülmüş ardından da şüpheliler davetiye yöntemiyle adliyeye çağrılmıştı.