Kim bu kez amcasını ve amcasının ailesini idam ettirdi

Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un amcasının Küba ile Malezya büyükelçileri olarak görev yapan çocukları ve akrabaları dahil bütün ailesini idam ettirdiği iddia edildi.

cumhuriyet.com.tr


Güney Kore devlet haber ajansı Yonhap’ın bildirdiğine göre Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un amcasının Küba ile Malezya büyükelçileri olarak görev yapan çocukları ve akrabaları dahil bütün ailesini idam ettirdi.
 
Bir zamanların güçlü Kuzey Kore askeri generali Jang Song-thaek geçen ay yeğeni Kim ile arası açıldıktan sonra idam edilmişti.
 
Kim, ihanet dolayısıyla olduğunu söylediği idamını duyururken Jang’ı “köpekten aşağı” “insan müsveddesi” olarak nitelemişti. Jang’ın, devlet güvenlik güçleri tarafından çalışma ofisinden çıkartılırkenki görüntüleri yayınlanmıştı. 
 
Pazar günü Yonhap’ta yayınlanan bir habere konuşan kimliği belirtilmeyen kaynak kişi "Jang Song-thaek’in akrabalarına yönelik yoğun idamlar gerçekleştirildi. Çocuklar da dahil olmak üzere Jang’ın bütün akrabaları öldürüldü” dedi.
 
Kaynaklardan edinilen bilgiye göre idam edilen akrabaların için Jang'ın kız kardeşi Kye-sun, kocası ve Küba büyükelçisi Jon Yong-jin, Jang’ın yeğeni Malezya büyükelçisi Jang Yong-chol ve iki oğlu bulunuyor.
 
Adı geçen iki büyükelçi Aralık başlarında Pyongyang’a geri çağrılmıştı. Kaynakların Yonhap’a aktardığı bilgiye göre Yang’ın oğulları, kızları ve iki kardeşinin torunlarının hepsi idam edildi.
 
Bir kaynağın Yonhap’a bildirdiğine göre Yang’ın bazı akrabaları evlerinden sürüklenerek çıkartılıp kalabalığın önünde vuruldu.
 
Güney Kore devlet haber ajansı ne zaman öldürüldükleriyle ilgili bilgi vermedi. Haber de kaynaklardan bahsedilmezken ajans Kuzey Kore karşıtlığıyla biliniyor.