Kılıç'tan "imam hatip" çıkışı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Bakanlık tarafından düzenlenen "İstanbul-2020 İçin Tek Yürek Türkiye" konulu panelde yaptığı açıklamada; İmam hatiplilerle ilgili olarak "Maalesef ayağınızda prangalarla yarışmak mecburiyetinde kalıyordunuz şimdi katsayı adaletsizliği sona erdi"dedi.

cumhuriyet.com.tr

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "İstanbul-2020 İçin Tek Yürek Türkiye" konulu panelde Milli Güreşçi Rıza Kayalp ve Milli Tekvandocu Servet Tazegül, liseli öğrencilerle bir araya gelerek spor yaşamlarındaki deneyimlerini paylaştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor faaliyetlerini artırmak amaçlı yürütülen, "Büyük Adımlar" projesi kapsamında, Bakanlığın konferans salonunda "İstanbul-2020 İçin Tek Yürek Türkiye" konulu panel düzenlendi. Panele, Milli Güreşçi Rıza Kayalp ve Milli Tekvandocu Servet Tazegül katıldı. TRT spikerlerinden Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Ankara Hacı Bayram Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri izleyici olarak katıldı.  

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, konuşmasında, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Lise çağındayken Bakanlığın kapısından içeri girmenizin, eğitim ve sonrasındaki hayatınıza rehberlik teşkil edeceğine inanıyoruz. Gelin, bu hayatı yaşayın ve sizler gelecekte bu ülkenin Gençlik ve Spor Bakanı olmayı hayal edin. Bu ülkenin her kademesinde milletimize hizmet etmenin hayalini kurun, eğitiminizi ona göre yapın. Öğretmenleriniz konuşurken, gözlerinizi ve kulaklarını dört açın. Bunu yaparsanız hayal ettiğiniz ne varsa gerçekleştiğini göreceksiniz" ifadelerini kullandı. 
 
İmam hatip eğitiminin kolay bir eğitim olmadığını belirten Kılıç, şöyle devam etti: 
 
"Müfredatınızda daha çok ders var. Bu dersler sizi ayrıca alan bilgisi konusunda yoğunlaştırıyor. Kimsenin bilmediği genel bilgiyi size taşıyor. Fazlanız var eksiğiniz yok. Geçmişte katsayı probleminiz vardı. Maalesef ayağınızda prangalarla yarışmak mecburiyetinde kalıyordunuz. Hukuk devletinde olmanın, özgür ve demokratik bir ülkede yaşamanın gerekleri bu anlamda da hayata geçti. Katsayı adaletsizliği sona erdi. Dolayısıyla bugün Türkiye'nin bütün üniversiteleri sizlere açık. Mühendis de, doktor da, kamu görevlerinde üst düzey yönetici de olabilirsiniz. Sporcularımızın başarıları nasıl ki sizi gururlandırıyorsa, eğitim ve meslek hayatınızda elde edeceğiniz başarılar da bizim göğsümüzü kabartacak. Kendinize yatırım yapın. Bunun bu yaş grubunda 3 yolu var. Anne ve babalarınızın tavsiyelerine kulak verin. İkincisi öğretmenlerinizin sizler için yol haritası olacak tavsiyelerini dikkate alın. Üçüncüsü de okuma süreciniz. Her eğitim kurumunun bizlere kattığı değerler var ama özellikle iki eğitim kurumu çok önemli. İnsanın kendi diline hakim olması, kelime hazinesini kuvvetlendirme ve daha geniş bir çerçeveden düşünebilmesi için iki eğitim kurumunun çok önemli fırsatları var. Biri üniversite yıllarında hukuk fakültesindeki eğitimdir, diğeri de imam hatip liseleridir. İmam hatip liseleri de çok geniş çerçeveden kavrama ve algılamayı sağlar. Çünkü normal müfredatın iki katına varan ders yoğunluğuna sahipsiniz. Madem ki böyle bir avantajınız var ve madem ki katsayı adaletsizliği ortadan kaldırıldı, o zaman imam hatipli gençlerimizin de biraz daha fazla toplumsal gelişmelerle, hem ülkemizle hem küresel sorunlarla alakadar olması gerekiyor."