Kılıçdaroğlu'ndan polis ve savcılara çağrı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyorCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu rüşvet ve yolsuzluk skandalına ilişkin eleştirilerini sürdürüyor. Savcı ve polislere seslenen Kılıçdaroğlu, 'halk için çalışın' çağrısında bulundu.

cumhuriyet.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da partililere seslendi. Konuşmasında rüşvet ve yolsuzluk skandalı üzerinden AKP'ye yüklenen Kılıçdaroğlu, "Eskiden hırsızlık olunca polis gelir suçluları alır götürürdü..." dedi. Emniyet mensuplarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Sakın ola iktidarın polisi olmayın. Sizin aylıklarınızı 76 milyon ödüyor. Halkın polisi olun" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Savcılarına da seslenen Kılıçdaroğlu, "Hiçbir kamu görevlisinin isminin önünde 'cumhuriyet' ünvanı yoktur. İktidarın savcısı olursanız hesabını sormak benim görevimdir. Sanmasınlar bu devran böyle gidecek" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk yapanları koruduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Demek ki Başbakan ülkenin değil yolsuzluk yapanların başbakanı... Benim anlamadığım şey şu... Ne oldu da size de milyarları götürüyor hala doymuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Herkesin evinde para olabileceğini söyleyen CHP lideri, "Sizin evinizde 4,5 milyon dolar var mı. Yoksa kusura bakmayın bir işe yaramıyorsunuz demektir. Bu salonda ne işiniz var. Ya banka müdürü parayı nereye yatırır. Dürüstse  parayı bankaya yatırır. Hırsızlık yaptıysa koyamaz. Kimi güvencesinde ayakkabı kutusuna koyuyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın güvencesi" diye konuştu.