Kılıçdaroğlu saldırı sonrası konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuştu. Toplantı öncesi saldıraya uğrayan Kılıçdaroğlu alkışlar eşliğinde kürsüye çıktı.

cumhuriyet.com.tr

 

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Herkesi sükunete davet ediyorum. Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu CHP'ye yapılan ilk saldırı değildir. Daha önce eski genel başkanlarımızdan İsmet İnönü de saldırılara uğramıştı. Bir tek hedefimiz var bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz.

Öyle birisi yumruk atacak biz geri adım atacağız asla atmayacağız asla inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz.

Kılıçdaroğlu'na böyle yumruk attı - FOTO GALERİ

VİDEO- CHP LİDER KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA MECLİS'TE YUMRUKLU SALDIRI

KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI ANI - FOTO GALERİ

Sandığa gidip oy kullanan bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

İkinci teşekkürüm gençlere. Ankara seçimlerinden sonra bir şaibe algısı toplumun üzerindeydi. Bine yakın genç CHP Genel merkezi'ne geldi. Gençleri umutlandım.

Üçüncü teşekkürüm kadınlara. CHP'de kadınlar gerçekten olağanüstü çaba harcadılar. Onlara gerçekten yürekten teşekkür ediyorum.

Yargı gözetiminden çok hükümet gözetiminde bir seçim yapıldığın gördük.

 

Beklentilerimiz karşılanmadı

Seçimler beklentilerimizi karşıladı mı? Hayır, bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Oylarımızdan 2009 seçimlerine göre 2 milyon oyumuz arttı. Ama bu bizi tatmin etmiyor. Ama oy artışında daha büyük bir beklentimiz vardı. Bizim şikayet etmek gibi bir beklentimiz yok. Neden beklentilerimizi gerçekleştiremedik. Bunun üzerine çalışacağız. Bi eksiklik var ya bizden ya da bizim söylediklerimizden kaynaklanıyor.

Beklentilerimiz yüksekti neden? Arkadaşlar bir siyasal parti düşünün dört bakanı yolsuzluğa bulaşmış olsun. Genel müdürlerin evinden ayakkabı kutularında paralar fışkırıyor. Bunları hak edene bir ülke değildik. O nedenle seçim sonuçlarından beklentilerimiz yüksekti.

Vicdan çok önemli bir kavramdır. Uyuyan vicdanları uyandırmak zorundayız. Devletler kanunla değil ahlakla daha iyi yönetilir. Bunu Sokrates söylemiş. Sizin en hayırlınız güzel ahlaklı olanınızdar demiş sevilgi peygamberimiz.

Şero trafoya girmedi

Bu seçimin bir diğer özelliği, en şaibeli seçim olmasıdır. Üzülerek söylüyoruz. Yıllar ilerledi, daha sağlıklı demokrasiyi oluşturmak yerine, hepimiz tanık olduk. Daha şaibeli bir süreç içinde demokrasimiz sokuldu. 44 ilde elektrikler kesildi. Kediden söz ediyorlar. Kedi trafoya girmiş. Doğrusunu isterseniz arkadaşlara dedim Şero yerinde mi diye. Şero’nun trafoya girmediğini öğrendik. Ama kediyi aramak istiyorsanız bakanlar kurulu sıralarına bakmak lazım.

Bir başka demokraside olgunluk işareti şudur. Seçimler yargı gözetiminde yapılır hükümet gözetiminde değil. Bakanların gidip seçim kurullarına manevi baskı kurmaları tipik örneklerden birisidir.

Kalemini kiralayandan gazeteci olmaz

Kalemini kiralayandan gazeteci olmaz. Bize 'niye yolsuzluğun üzerine gidiyorsunuz' diye soruyorlar. O yandaş gazetecilere de acıyorum. Tekrar ediyorum kalemini kiralayandan gazeteci olmaz.

Uyuyan vicdanlara bir kez daha seslenmek istiyorum. Dini imanı dilienden düşürmeyen başbakanlıkta oturan bir zat var. Onun koruması altında bir bakan vardı. Kuranla dalga geciyor, hakara makara diyordu. Hala koruma altında. şimdi oy verenler seleniyorum. Bu hakaret vicdanlarınızı sızlatmadı mı?

Abdestimizden şüphe yok diyorlar, valla sizin her tarafınız şüpheli.

Çalışacağız

Bütün örgütümüzün çalışması lazım. Beklentimizin altında oy aldık. Eksiğimiz nedir oturup konuşacağız. Bunların hepsini sorgulayacağız. Emekli hayatından memnun oluncaya kadar, çiftçi emeğinden memnun oluncaya kadar çalışacağız. Çalıştık dedim ama yetmedi. Daha kapısını çalmadığımız milyonlarca ev var. Hepsine gideceğiz. Herkes birinci sınıf vatandaş oluncaya kadar çalışacağız.

Mısır'daki idamlar

Mısır'da beş yüzü aşkın kişiye idam kararı verildi. Bu idamların durdurulmasın talep ediyoruz. İdama mahkum edilen kişilerin dünya görüşleri bizimle aynı olmamasına rağmen istiyoruz bunu.