Kılıçdaroğlu: 17 Aralık benim doğum günüm

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtmak için Bartın'daydı. Burada partililere yönelik bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonu ve gündeme dair eleştirilerini sıraladı.

cumhuriyet.com.tr

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Bartın'da Aday tanıtım toplantısında konuştu. Başbakan'ı yolsuzluğa bulaşmak, paralel bir devlet oluşturmakla suçlayan Kılıçdaroğlu konuşmasının ortasında 17 Aralık'ın doğum günü olduğunu hatırlattı. Salonda alkış tufanı koptu.

 



Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

İFADE VERMEYE GİTSİN ALNIM AKTIR DESİN

"Savcı çağırıyor, Bilal Erdoğan ifade vermeye gitmiyor. 11 yıldır bu ülkeyi başka bir Recep Tayyip Erdoğan mı yönetiyordu. 'Babam olsa bile gidecek mahkemede ifade verecek' diyordu. Dönemin Genelkurmay Başkanı'na, 'git ifade ver' dediler, tutuklandı. Şimdi yatıyor cezaevinde. Bilal Erdoğan niye gitmiyor? Hukukta çifte standart olur mu?Niye gitmesin, ifadesini verir. Alnım aktır der. Siz kul hakkı yediniz. Ne o diyor ne de babası.

AYNAYA BAK ÇETE REİSİNİ GÖRÜRSÜN

Diyor ki devletin içinde çeteler var. Söyledim kendisine. Bakanlar Kurulu'nu topla, çeteleri görürsün. Çete reisini mi görmek istiyorsun. Aynaya bak görürsün çete reisini. Bir banka müdürüne telefon ediyor gazete yöneticisi, 'Süleymancığım 2 milyon gönder maaşları ödeyeceğim' diyor. Ona bir şey diyor mu?

HER KURUŞUN HAKKINI SORACAĞIM

Bu milletin ahı tuttu. Her kuruşun hesabını soracağım. Sormazsam namerdim. Her kuruşun hesabını soracağım.

Bir devlet düşünün iç işleri bakanının adı yolsuzluğa bulaşmış. Telefonla konuşurken oğlum dikkatli ol bunlar konuşşulmaz telefonda diyor. O bakan da mı komplo kurdu sana?

Bu millet her şeyi bilir. Herşeyin hesabını sorar. Kul hakkını yiyeni affetmez. "Kendinin dürüst olduğunu mu söylüyorsun, çık kendinin, çocuklarının, o bakanların malvarlığını açıkla" dedim. Duydu mu? Açıkladı mı? İşine gelmiyor çünkü.

PARALEL DEVLET VAR BAŞINDA DA ERDOĞAN

Tutturmuş paralel devlet diyor. Eğriye eğri doğruya doğru. Paralel devlet var. Bir devlet var. Bir de paralel devlet. O paralel devletin başında Başbakan var, çocukları, bakanları, kirli savcıları var.

VERGİLER NEREYE GİDİYOR BİLEN YOK

76 milyon vergi veriyor. Bulaşık yıkınyan hanımlar vergi öder, çocuğuna bez alan vergi verir. Su içen vergi verir. 76 milyon vergi verir ama o paralar nereye gidiyor kimse bilmiyor.

 

Kılıçdaroğlu: Genelkurmay Başkanı gidiyor, Bilal niye gitmiyor?