Kedidir kedi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, seçim akşamı yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili olarak çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

cumhuriyet.com.tr

Bakan Yıldız yerel seçim sonuçlarının açıklanması sürecinde gerçekleşen elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı. 17 dakikalık bir kesintinin söz konusu olduğunu ifade eden Bakan Yıldız, "17 dakikalık bir kesinti söz konusu. Çok enteresandır, bugün İstanbul'dan kalkan Kahramanmaraş uçağı Maraş'a fırtına yüzünden inemiyor. Adana'ya deniyor orada da inemiyor. Sonuçta 2.5 saat sonra Elazığ'a iniyor. Fırtına yüzünden inemiyor. Benzin takviyesi yapmak için. Böyle bir fırtınadan bahsediyoruz. Birde bazı görüntüler getirdim arkadaşlarıma. Bunlar daha çok Toroslar bölgesinde oldu. Bu bir mazeretin arkasına sığınmak demektir" diye konuştu.

Enerji Bakanı Taner Yıldız: Trafoya kedi girdi - VİDEO



"ÇOK ENTERESANDIR İTİRAZ EDİLEN YERLERDE MUHALEFET PARTİLERİ KAZANDI"

Elektrik direklerinin seçim sonuçlarının açıklanma sürecinde devrilmesini, seçim manipülasyonuyla açıklamanın bir mazeretin arkasına sığınmaktan ibaret olduğunu savunan Bakan Yıldız, "Gezi Parkı'nda ağaçların, yeşilliğin arkasına sığınan bir kısım insanlar bugün de elektriğin arkasına sığınmaktadır. Bunu son derce yanlış buluyorum. Eskişehir'de yine seçmenimiz muhalefet partisine oylarını kullandı. Öpüp başımızın üstüne koyuyoruz. Sonuçta vatandaşımızın tercihine saygı duymamız lazım. Çok enteresandır itiraz edilen yerlerde muhalefet partileri kazandı" şeklinde konuştu.

"HERHANGİ BİR OY PUSULASINI ETKİLEYECEK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Süreç içerisinde 8 bin tane mühendis, tekniker ve teknisyenin 46 saat çalıştığını vurgulayan Bakan Yıldız, "Ben orada çalışan arkadaşlarımızla ilgili herhangi bir soruşturma talimatı vermedim. Vermeyi de düşünmüyorum. Seçimde kendini başarılı göremeyenlerin elektrik direklerinin arkasına saklanma ihtiyacını, zaman zaman dersini yapamayan öğrencilerin durumuna benzetiyorum. Seçim sonuçlarına gölge düşürmeye çalışanları tebessümle karşılıyoruz. Herhangi bir oy pusulasını etkileyecek bir durum söz konusu değil. İl merkezlerinde kısa süreli kesintiler olmuştur. Elektrik direklerinin arkasına sığınmayalım" ifadelerini kullandı.

"BİR TRAFOYA KEDİ GİRDİ, KISA DEVRE YAPTI..."

Bakan Yıldız, "Bu bahsedilen kısa süreli kesintiler her zaman mı oluyor?" şeklinde bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Arkadaşlar espri gibi kabul etmeyin lütfen. Bir trafo merkezine bir kedi girdi ve kısa devre yaptı. Yani bu 3.5- 4 metreden atlayan bir kedi bunu yapabiliyor. Bu geçen ay da olmuştu, seçim öncesi de olmuştu. Bunları seçime bağlamak yanlış. Haber niteliği taşır diye bunu söylemiyorum. Ama fiili durumda tüm arkadaşlar sabaha kadar ilk 24 saatte bir kriz masasıyla beraber nöbet tuttular. Bunu yalnızca kasıtlı elektrik kesildi ifadesinin yanlış olduğu kanaatindeyim. Biz 1 milyon 100 bin kilometrelik atmosfere açık bir yerde işletmecilik yapıyoruz. Zaman zaman eksiklerin olacağını, işletmecilikte bunları söz konusu olabileceğini söylüyorum. 5 yılda bir genel seçim, yerel seçim ve referandumda istediği sonucu alamayan partilerin, ya da 8 seçimdir 2. Parti bile olamayan partilerin mazeretlerin arkasına sığınmasını doğru da bulmayız demokratik de."

'Polat Alemdar' da Gezi'yi kediye bağlamıştı - VİDEO

"30 MART SEÇİMİ TOZU DUMANI YERE İNDİRDİ"

"Enerji yatırımlarına yönelik bir canlanma olacağını düşünüyor musunuz?" sorusunu ise Bakan Yıldız şöyle yanıtladı:

"Ben özellikle enerji sektörü ve büyümeyle alakalı herhangi bir endişem olmadığını açıklamak isterim. Geçtiğimiz 3-4 ay içinde Türkiye'de siyasi istikrarsızlık oluşturmak isteyen bazı yapıların muhalefet partilerle birleşerek Türkiye siyaset tarihinin en önemli koalisyonlarını yaptılar. Yenilginin şiddeti de o kadar büyük demektir. Bugün o partiler o yapıya birlikte muhalefetteki koalisyon mağlup olmuştur. Yapmak istedikleri bir partinin oluşturmak istediği etkiden çok daha büyüktü. Biz enerji sektörüyle ilgili yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu toz dumanın inmesi gerekiyordu. 30 Mart seçimi bu tozu dumanı yere indirmiştir. Bir döviz fiyatı siyasi gerekçelerle yükselmişse yine aynı şekilde düşmesi de siyasi gerekçelerle olmuştur. Dolardaki gevşemeyi son derece olumlu buluyoruz. Beklentimiz biraz daha yüksek. O yüzden enerji sektörü 2014 yılındaki yatırımlarına devam edecek."