Karamollaoğlu: Yolsuzluk ve israf AKP’nin kimliği oldu

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, ekonomik sorunların çözümü için önerilerde bulundu.

Sinan Tartanoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, ekonomik sorunların çözümü için, “Birincisi; yolsuzluk ve israf önlensin, elimizde tahmin edilemeyecek kadar büyük bir imkân çıkacak. İki, üretken olmayan yatırımları geçici olarak durdurmak mecburiyetindesiniz. Çanakkale köprüsünün, Kanal İstanbul inşaatının durdurulması icap eder” dedi. Karamollaoğlu, bozkurt işaretinin de yapıldığı, Atatürk bayrağının da taşındığı Sivas’ta ilk mitingi öncesinde bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu, şu mesajları verdi: n Metal yorgunluğu devam ediyor: Tayyip Bey’in söylediği metal yorgunluğu devam ediyor. Teşkilatlarda olduğu kanaatinde değilim. Orada menfaat çekişmesi de var.

Esas yorgunluk, hükümetin problemlere çözüm arayışında tıkanmış olması. Çözüm üretemiyor. Geçici tedbirlerle halledebileceğini zannediyor. n Darboğaza girdik: Ekonomi içinden çıkılması çok zor bir mecraya giriyor. Ancak bunun üstesinden gelinebilir. Bu politikalarda ısrarlı olursanız çözemezsiniz, bu kesin. Yanlış politikalar sebebiyle biz bir darboğaza girdik. Buradan çıkmak istiyorsak kesinlikle yeni bir politika geliştirmeye ihtiyacımız var. Yolsuzluk ve israf önlensin, elimizde tahmin edilemeyecek kadar büyük bir imkân çıkacak. İki, ekonomiyi düzeltmek istiyorsanız, vatandaşın hoşuna gitmeyebilir, üretken olmayan yatırımları geçici olarak durdurmak mecburiyetindesiniz.

Çanakkale köprüsünün, Kanal İstanbul inşaatının durdurulması icap eder. Ekonomiye bir şey katmayacak, tam tersi ileride yük olacak bir atılım. n Ekonomi bir dönem daha götürülemez: Sağlık politikasının ranta dayalı çalıştırılabileceğine aklınız eriyor mu? ‘Şehir hastaneleri bir kuruş para harcamıyorum. Öyle bir garanti veriyorum ki zarar söz konusu değil. Dolmazsa Hazine’den vereceğiz’. Dünyanın başka ülkesinde göstersinler, bunlar. Geleceği ipotek ediyoruz. Gelecek nesillere bugünden daha fazla yük yükleniyor. ‘Bu hükümet bir dönem daha kalsın, ondan sonra siz düzeltebilir misiniz’ diye sorarsanız epeyce şüpheli olduğumu söyleyebilirim. Bu politikalarla Türkiye’nin ekonomisi götürülemez, mümkün değil. Başarılı olduklarını söyleyenleri anlamıyorum. Rusya ile domates meselesi bir numaralı meselemiz oldu. Elhamdülillah kurtardık. Ekonomiyi domatese endekslemek gibi bir mantık nasıl bir mantıktır.