Kapatılan üniversitelerde ilk nakil: Selahaddin Eyyubi
Darbe girişimi sonrası cemaate yönelik olarak başlatılan soruşturmalarda kapatılan 15 vakıf üniversitesinin öğrencilerinin nakledildiği okullara ilişkin süreç devam ediyor. Bu kapsamda tercih yapan öğrencilerin bazıları e-devlet üzerinden yeni okullarını görebiliyor. İlk nakil Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nde başladı.
cumhuriyet.com.trYükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, kapatılan vakıf üniversitelerindeki öğrenciler üniversiteye girmiş oldukları yıl aldıkları puanlar esas alınarak tercih yapacağı ve yeniden yerleştirmenin uygulanacağı bildirilmişti.
Lokal bazda nakledilen öğrenciler nakledildikleri okulu e-devlet üzerinden öğrenebiliyor.
Yeniden yerleştirilen öğrenciler hangi sınıftaysa o sınıftan devam edecek.
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nde başladı
Kapatılan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin nakil süreci başladı.
Bazı öğrencilerin kentte bulunan Dicle Üniversitesi'ne nakledildiği öğrenildi.
Hazırlanan belgelerin öğrencilere iletildiği ve ilgili makamlara gönderildiği görülüyor.
YÖK'ten yeni döneme ilişkin açıklama
YÖK'ün yazılı açıklamasında, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 15 vakıf üniversitesinin kapatıldığı, bu üniversitelerde kayıtlı öğrencilerin YÖK tarafından diğer üniversitelere yerleştirileceği, bu şekilde yerleştirilen öğrencilerin, mezun oluncaya kadar ilgili vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri, yerleştirileceği devlet veya vakıf üniversitesine ödemeye devam edeceklerinin hükme bağlandığı hatırlatıldı.
Öğrencilerin notları, sınavları, mazeretleri tek bir sistemde toplanacak
YÖK Genel Kurulunda alınan kararla, kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin hangi üniversitelere yerleştirileceğinin karara bağlandığı ve kapatılan üniversite öğrencilerinin aynı ildeki devlet veya vakıf üniversitesine yerleştirildiği anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Kapatılan üniversite öğrencilerinin yerleştirilmelerine ilişkin almış olduğumuz kararlara yapılan eleştiri ve yaşanan tartışmalar tarafımızca izlenmektedir ve konuya ilişkin yeni bir karar almamızı da gerekli kılmıştır. Zor durumlar zorunlu tedbirleri almayı gerektirir. Bu sorunun tüm taraflar açısından en az zarar görecek şekilde çözülmesine çalışılmaktadır. Alınan kararın sadece lisans ve ön lisans öğrencileriyle sınırlı olmadığı, lisansüstü (yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık gibi) ve ayrıca önemli miktarda yabancı uyruklu öğrencileri de kapsadığı unutulmamalıdır. Kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin almış olduğu dersler, notlar, sınavlar, mazeretler de dahil olmak üzere bütün verilerin de bir merkezden yürütülmesi bu sürecin sıhhatli yürütülmesinin gerekliliğidir."
(Kaynak: Yeni Şafak)