Kanser hastalarına kefir önerisi: Günde 1 bardak için

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, mayalanmış bir süt içeceği olan kefirin mucizevi yararlarının saymakla bitmediğini belirterek özellikle kanser hastalarına günde 1 bardak kefir tüketmelerini önerdi.

DHA

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, kanser hastalarına mayalanmış bir süt içeceği olan kefir önerisinde bulundu.

Kefirin kan kolesterolü, laktoz intoleransi, kanser, diyabet, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi hastalıkları ve bağırsak mikroflorası anemileri gibi birçok rahatsızlık üzerine olumlu etkisi olduğunu belirten Uysal, "Kefir kökenini Kafkaslar’dan alan fermente bir süt ürünüdür. Karnabahar, patlamış mısır görünümünde yumuşak beyaz veya sarımtırak renkte düzensiz partiküllerdir. Kefir içerisinde birçok yararlı mikroorganizmalar barındırır. Sevinç iksiri, gençlik iksiri olarakta bilinmektedir" dedi.

Hazırlanışı hakkında bilgi veren Uysal, "Yaklaşık bir kilo süte ceviz büyüklüğünde kefir mayası yeterlidir. Kefir yapmak için ılık sütünüzü cam kavanoza alınız. İçerisine kefir mayasını ilave edip 24 saate yakın bekletiniz. Kefir mayalandıktan sonra yoğurt kıvamında yoğun bir hal alıyor. Mayalandıktan sonra plastik süzgeç yardımı ile süzdüğünüzde hem kefir mayanız hazır oluyor hem de kefir içilecek kıvama gelmiş bulunuyor. Kefir yaparken dikkat etmemiz gereken en iyi nokta metal hiçbir ürünü değdirmemek olmalıdır çünkü yararlı maddelerin kaybolmasına neden olabilir" diye konuştu.

GÜNLÜK KALSİYUM MİKTARININ YÜZDE 30’UNU KARŞILIYOR
Kefirin sağlık üzerine etkisi ile ilgili yapılmış birçok çalışma bulunduğunu kaydeden Uysal, "Yarım yağlı sütten yapılmış 1 su bardağı kefir yaklaşık 120 kalori olup günlük alınması gereken kalsiyum miktarının da yüzde 30’unu karşılamaktadır. Özellikle kanser hastaları günde 1 bardak kefir tüketsinler. Sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, kabızlık ile ilgili rahatsızlığı olan kişilerin DE günde bir su bardağı kadar kefiri tüketmesi mutlaka gereklidir" dedi.