Kabataş'taki kadının avukatından açıklama

Kabataş'ta başörtülü kadın ve bebeğiyle ilgili dün ortaya çıkan görüntüler sonrası, o kadının avukatı açıklama yaptı.

cumhuriyet.com.tr

Yayınlanan "o" görüntülerin ardından Z.D.'nin avukatı Kayapınar'dan "kamera kayıtları da mobese kamerası kaydı olmayıp bu nedenle net ve belirgin görüntüler içermemektedir." açıklaması geldi.

Avukatı ayrıca Adli Tıp raporuna göre; Develioğlu'nun darp edildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Avukat Abdurrahman Kayapınar, yaptığı yazılı açıklamada, "Mu¨vekkilim Zehra Develiogˆlu’nun magˆduru oldugˆu olayla ilgili olarak bazı basın yayın organları tarafından yayınlanan go¨ru¨ntu¨ler ve bu go¨ru¨ntu¨lere dayanılarak hazırlanan haberler nedeniyle kamuoyunun dogˆru bilgilendirilmesi amacıyla ac¸ıklama yapma zarureti dogˆmus¸tur" ifadelerini kullandı.

Zehra Develiogˆlu'nun 1 Haziran 2013 tarihinde c¸ocugˆu ile birlikte bulundugˆu esnada, bir grubun so¨zlu¨ ve fiili saldırısına ugˆradığını ve bu nedenle I·stanbul Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆına mu¨racaatla s¸ikayetc¸i olduğunu hatırlatan Kayapınar, bu olaya ilişkin sorus¸turmanın bas¸latıldığını ve sorus¸turmanın halen devam ettiğini hatırlattı.

ADLİ TIP RAPORU'NA GÖRE DARP EDİLMİŞTİR

Müvekkili Develioğlu'nun, s¸ikayeti u¨zerine İstanbul Adli Tıp S¸ubee Mu¨du¨rlu¨gˆu¨'ne sevk edildiğini ve burada du¨zenlenen doktor raporuna göre, Develioğlu ve c¸ocugˆunun darp edilmis¸ oldugˆunun tespit edildiğini aktaran Kayapınar, şunları söyledi:

"Olayla ilgili yu¨ru¨tu¨len sorus¸turma as¸amasında, olayın meydana geldigˆi bo¨lgede bulunan bir kısım MOBESE kameralarının tahrip edildigˆi, tahrip edilmeyen kısmının ise olay yerini kaydetmedigˆi tespit edilmis¸tir. Bu itibarla olay yerine ait net, tes¸hise mu¨sait go¨ru¨ntu¨lere ulas¸ılamamıs¸tır. Basında yayınlanan kamera kayıtları da MOBESE kamerası kaydı olmayıp, bu nedenle net ve belirgin go¨ru¨ntu¨ler ic¸ermemektedir. Basın yayın organları tarafından, mu¨vekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak, go¨ru¨ntu¨lerin bu beyanları desteklemedigˆi iddia edilmekte, mu¨vekkilin etrafında kalabalık bir grup tarafından toplanılmıs¸ olması o¨nemsiz bir olay gibi go¨sterilmekte, go¨ru¨ntu¨lerin net ve belirgin olmamasından da istifade edilmek suretiyle, mu¨vekkilimin gerc¸ek dıs¸ı beyanda bulundugˆu yo¨nu¨nde bir algı olus¸turulmaya c¸alıs¸ılmaktadır. Aynı s¸ekilde, mu¨vekkilimin darp edildigˆi, doktor raporu ile tespit edilmis¸ oldugˆu halde, raporda bulunmayan bir kısım hususlar varmıs¸ gibi ifade edilerek, mu¨vekkilimin ve c¸ocugˆunun darp edilmis¸ oldugˆu gerc¸egˆi gizlenmeye c¸alıs¸ılmaktadır.

Henu¨z devam etmekte olan bir sorus¸turma ile ilgili olarak, sorus¸turmanın gizliligˆi ilkesi hic¸e sayılmak suretiyle, basında yer alan, mu¨vekkilime yo¨nelik bu nevi suc¸lama ve ithamlar, yas¸amıs¸ oldugˆu acının katbekat artmasına neden olmaktadır."

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK

Avukat Kayapınar, so¨z konusu olay nedeniyle yu¨ru¨tu¨lmekte olan sorus¸turma sonucunda gerc¸eklerin ortaya c¸ıkacagˆı ve olayın faillerinin tespit edilecegˆi inancında olduğunu belirterek, "Sorus¸turmanın sagˆlıklı bir s¸ekilde neticelenmesi ve magˆdurun yas¸amıs¸ oldugˆu acının daha fazla artmaması ic¸in, gerekli hassasiyetin go¨sterilmesini bekliyor, bu su¨rec¸te sorus¸turmanın gizliligˆini ihlal eden, mu¨vekkilimin kis¸ilik haklarını ihlal eden kis¸iler hakkında yasal yollara mu¨racaat edilecegˆini, kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz" dedi.