İzmir'de Alsancak Stadı'nda geri sayım (07.03.2021)
Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan Alsancak Stadı'nda 4 soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, ofisler, 10 adet loca, basın toplantı salonu, protokol alanları, yeme içme mekanları ve çok amaçlı salon yapımı tamamlandı.
DHA
Bu sezon devre arasına yetişme hedefi pandemiye takılan stadın yeni sezonda kapılarını açması bekleniyor. İlk yapımı 1910'a dayanan, yıkılmadan önceki son şeklini 1971 yılında alan Alsancak Stadı'nda Mustafa Denizli ve Metin Oktay gibi Türk futboluna mal olan futbolcuları top koşturdu. İzmir Limanı tarafındaki idari binanın yanı sıra diğer kale arkasına ilk kez 800 kişi kapasiteli misafir tribünü de yapılıp bu bölümün de üstü kapatılan stadın tamamlandığında 15 bin seyirci kapasiteli olacağı açıklandı. Ikinci ihalenin ardından statta zemin çalışmalarının ve koltuk montajının en kısa sürede başlayacağı ifade edildi. İzmir Kulüpler Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten de Alsancak Stadı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
ERTEN: STAT KENTE ÇOK YAKIŞACAK
Alsancak Stadı'nın çok işlevsel ve kente yakışacak bir tesis haline geleceğini ifade eden Erten, "İlk etapta karşılıklı iki tribün ve eski bölge binasının yerine tek katlı bir bina yapılması şeklinde planlanan stat yapılan girişimler ve Spor Bakanlığı'nın bu iyileştirmeleri kabul etmesi sonucunda çok daha işlevsel bir hale getirildi. Önde yer alan bina 4 kata çıkarıldı ve gelir getirici alanlar oluşturuldu. Bu sayede çatı kabuğu yekpare hale getirildi. Aynı zamanda deniz cephesinden gelen rüzgarın karşılaşmalarda sorun yaratmasının önüne geçildi. Ayrıca kale arkası tarafına misafir takım tribünü projeye eklendi. Artık misafir takım taraftarlarımız kendilerine ayrılan bu tribünden maçları izleyecekler. Geçmişte aynı tribünün paylaşılması ve aynı noktadan giriş çıkış yapılması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bunun önüne geçmiş oluyoruz" dedi.
Koronavirüs koşullarının stat yapımını etkilediğini anlatan Ali Erten, "Tabii bütün bu eklemeler ve iyileştirmeler toplam maliyeti arttırdı. Ayrıca son bir yıldır pandemi koşullarında kontrollü olarak çalışılabildi. Bütün bunlar süre anlamında işi uzattı. Ancak bu tür yatırımlar kente 70-80 yıl hizmet ederler. Bu nedenle ayrıntılara dikkat etmek ve uzun vadeli düşünmek gerekir. İyileştirme ve geliştirme taleplerine maliyet artışı olmasına rağmen Gençlik ve Spor Bakanlığı hep olumlu yanıt verdi. Bunun için Spor Bakanlığımıza ve sürece başından beri destek veren siyasi temsilcilerimize gönülden bir teşekkür borcumuz var. Şu an inşaatın yaklaşık yüzde 80'lik kısmı tamamlanmış durumda. Kalan işler için ikmal ihalesinin yapılmasını bekleniyor. Normal çalışma hızı ile önümüzdeki sezona yetişmesini bekliyoruz" yorumunu yaptı.