İyiliğe 200 milyon dolar
Bu yıl 40’ıncı yılını kutlayan Anadolu Vakfı, sosyal sorumluluk projelerine her yıl ortalama 34 milyon TL bütçe ayırıyor.
Şehriban KıraçAnadolu Vakfı, kurulduğu günden bu yana sağlık başta olmak üzere eğitim ve toplumsal gelişim alanlarını kapsayan sosyal sorumluluk projelerine 200 milyon dolar harcadı. Vakıf yılda ortalama iyilik projelerine 34 milyon TL kaynak ayırıyor.
Bu yıl 40’ıncı yılını kutlayan Anadolu Sağlık Vakfı, bugüne kadar imkânı olmayan yurttaşlara, gazi ve şehit alileleri başta olmak üzere 600 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti verirken, 29 binden fazla öğrenciye burs desteği ve 48 ilde 80 binden fazla öğretmene eğitim desteği sundu. Vakıf, 50’nin üzerinde de eser inşaa ederek ilgili bakanlıklara teslim etti.
Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, vakfın 1979’da kurulduğuna işaret ederek, sosyal yatırımda kurumsallaşmış bir mükemmeliyet merkezi olmayı amaçladıklarını dile getirdi.
BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ
Özilhan, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ile düzenlediği toplantıda vakfın tam zamanlı öğrencilere burs imkânı sunduğunu belirterek, projeleriyle insanlara balık vermeyi değil balık tutmayı öğrettiklerini anlattı.
Özilhan, “Akademik başarı, ihtiyaç durumu ve sosyal yetkinlikler açısından değerlendirilen öğrencilere 9 ay süre ile aylık 450 TL’lik burs ödemesi yapılıyor. Programı aynı zamanda bir yıllık mentorluk sürecini de içeriyor. Gençlerin, güçlü ve gelişime açık yönlerini keşfetmelerini sağlayarak, kişisel gelişim süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyoruz” dedi.
KADINLARA DESTEK
Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven’in verdiği bilgilere göre, Milli Eğitim Müdürlükleri ile 6 yıldır sürdürülen “Değerli Öğretmenim” projesiyle öğretmenlere sosyal girişimcilik eğitimi veriliyor. Projeyle yaratıcı ve yenilikçi projelerin ortaya çıkması sağlanıyor. Bu alanda 3 bin 500’e yakın proje başvurusu alındı.
“Okusun da Büyüsün” projesi ile de öncelikle köy okulları olmak üzere ihtiyaç sahibi okullara kitap gönderiliyor.
2005’ten bu yana da Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile 50 binin üstünde ihtiyaç sahibine, karşılıksız 150 binden fazla muayene, 11 bin 266 ameliyat hizmeti verildi. Kadının toplumdaki konumunu güçlendirmek ve ekonomik kalkınmada etkin rol almasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Anadolu’nun Kadınları” projesi ile kadınlar birçok alanda kendilerini geliştirdi.