İyi ki doğdun umudun çocuğu

Gezi Direnişi sırasında 16 Haziran 2013 günü sabah saat 07.00’de ekmek almak için evinden çıkan ve gaz fişeğiyle başından vurularak komaya giren Berkin E’nin doğum günü için hüzünlü ama umutlu bir etkinlik düzenlendi.

cumhuriyet.com.tr

Gezi Direnişi sırasında gaz bombası kapsülüyle başından yaralanan Berkin E. dün 15 yaşına Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde girdi. Öğrenci Kolektifleri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda demokratik kitle örgütü üyeleri, gençler, yurttaşlar hastane karşısında toplanarak 205 gündür yaşam mücadelesi veren Berkin’e “Uyan Berkin, iyi ki doğdun” dediler. Berkin E’nin babası Sami E. ise “15 yaşına girdi. 14 yaşında uykuya daldı. Halen sorumluları ortada yok” diye konuştu.

Gezi Direnişi sırasında 16 Haziran 2013 günü sabah saat 07.00’de ekmek almak için evinden çıkan ve gaz fişeğiyle başından vurularak komaya giren Berkin E’nin doğum günü için hüzünlü ama umutlu bir etkinlik düzenlendi. Hastaların rahatsız olmaması için Berkin E’nin doğum gününde destek etkinliği hastane karşısında boş alanda yapıldı, sloganatılmadı. Alanda kurulan masaya doğum günü pastasının yanına, ekmek almaya gittiği sabah vurulması nedeniyle ekmekler konuldu.Balon ve dilek fenerleri,Berkin’in uyanması için uçuruldu.

“Uyan Berkin, iyi ki doğdun, güzel yarınlarda büyüyeceksin”yazılı pankart açıldı. Berkin E’nin babası Sami E.ise, “15 yaşına girdi. 14 yaşında uykuya daldı. Halen sorumlularıortada yok. Burada değil de evinde kutlaması gereken doğum gününde dostlar yalnız bırakmadı. Hastanede kutluyoruz. Berkin lise 1’de olması gerekirken hastanede ilaçlarla, serumlarla, vitaminlerle, mamalarla besleniyor. Sorumluları karşımızda görmek istiyoruz. Berkin’imiz uyanacak, kalkacak ve bunlardan hesabını soracak” diye konuştu. Berkin’in doğum gününde yapılan açıklamada “Biliyoruz kio gözlerini açtığında bu ülkenin direnenleri için 2014’e daha fazla umut gelecek. Bizler burada ‘Uyan Berkin, iyi ki doğdun’ demek için toplandık. Ailesi ve sevenlerinin Berkin ile beraber direndiği bu 205. günde ‘İyi ki doğdun Berkin, bizimle güzel günlere büyümen dileğiyle’ demek için balonlarımızı uçuruyoruz” denildi.

Berkin uyanacak biliyoruz

Berkin Elvan için kurulan web sitesine konulan yazıda şu ifadeler yer aldı: “Berkin geride kalan 204 gün boyunca 3 büyük ameliyat ve bir ufak operasyon geçirdi. Çoğunlukla makineye bağlı olarak nefes alıyor. Yoğun bakımda ve tedavisi büyük bir özveriyle devam ediyor. Beyin cerrahisi ve yoğun bakım doktorlarına, hemşirelerine, hasta bakıcılarına ve hastanede Berkin ile ilgilenen tüm hastane personeline teşekkür ediyoruz. Berkin uyanacak biliyoruz. Berkin’i vuran polisler tespit edilmeyip devlet korumasında saklanırken, adli bir yaptırım uygulanmazken, Berkin’i haber yapan gazetelere ceza yağıyor. İsmini açık yazdıkları, fotosunu mozaiklemeden koydukları için veriliyor cezalar. Berkin’in polislerce vurulduğu nokta dışında mozaiklenecek bir gizlisi yok. Resmini kullanabilirsiniz, biz aile olarak izin veriyoruz.”