İstanbullu kadın girişimcilere ücretsiz eğitim
Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlenen Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitim programı, Ankara'dan sonra İstanbul'da başlayacak.
cumhuriyet.com.trKadın girişimcilerin bilgi birikimini zenginleştirip vizyonunu genişletmeyi amaçlayan eğitimler, 15 Ekim – 20 Kasım tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampusu’nda gerçekleştirilecek.
Eğitimlerle ilgili bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, “Ülkemizin kadın girişimcilerini, 2006 yılından bu yana özel bir segment olarak değerlendiriyoruz. Kadınların en fazla eksiklik hissettiği alanlarda çözüm üretmeye çalışıyor, yenilikçi uygulamalarımız, aracılık ettiğimiz ulusal ve uluslararası kaynaklarla ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlıyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, Boğaziçi Üniversitesi’nin Yeterlilik Sertifikası’na sahip oluyor. Kadınların mesleki donanımını güçlendirmeyi, vizyonlarını genişletmeyi ve iş hayatına katılımını hızlandırmayı hedeflediğimiz ücretsiz eğitimler; Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir’de de devam edecek.” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker “Garanti Bankası işbirliğiyle yürüttüğümüz ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ projesiyle; kendi işlerini kurup geliştirmek isteyen kadın girişimcilerimizin yeni iş modelleri geliştirebilme, yeni yönetim alışkanlıkları kazanabilme, bütçe ve maliyetlerini yönetebilme ve bir sonraki kuşağa devir planları yapabilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Projenin ayrıca, yetenekli aile bireylerini ve profesyonelleri işe çekebilmeleri, aile kültürü ile şirketin ve profesyonel yönetimin kültürleri arasındaki çatışmaları önleyebilmeleri, kısacası kadın girişimcilerin günümüz dünyasında işlerini büyütebilmeleri için gerekli olan ‘Yönetsel Becerileri’ geliştirmelerinde önemli ölçüde destek olacağına da inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan KAGİDER Başkanı Gülden Türktan ise, “KAGİDER çatısı altındaki çalışmalarımız bize gösterdi ki, eğitim kadın girişimciler için önemli bir şahsi yatırım ve aynı zamanda bir malvarlığı. Fakat eğitim kadar, kadın girişimciler arasındaki deneyim ile ortak bilgi paylaşımına olanak sağlayan farklı kurumların ve kişilerin dahil olduğu deneyim paylaşımı fırsatları da çok önemli. Bu eğitimlerin her iki ihtiyaca da karşılık vereceğine inanıyoruz. KAGİDER olarak 10. yılımızda bu önemli eğitim programı kapsamında, kadın girişimcilere bu kez farklı bir açıdan destek sunuyor olmak bizim için çok anlamlı.” dedi.