İstanbul'da gaz faciası: Bir aile yok oldu!

Fatih'te bir evde 5 kişi ölü bulundu. 2 kadın, 2 çocuk ve bir erkeğin ölümüne gaz sızıntısının yol açtığı belirtiliyor.

AA

Fatih'te bir evde doğalgazdan zehirlenen 3'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Vatan Caddesi Softa Sinan Sokak'taki akrabalarını ziyaret etmek için 2 gün önce Kerkük'ten gelen aileden haber alamayan yakınları eve geldi.

İstanbul'daki gaz faciasından ilk görüntüler! - VİDEO

Binada gaz kokusu olduğunu fark eden ailenin yakınları, kapıyı da kimsenin açmaması üzerine durumu polise bildirdi.

Olay yerine polis, sağlık ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi.

Eve giren polis ekipleri, bir odada 3'ü çocuk 5 kişinin yerde hareketsiz yattığını gördü. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, yaşları 9, 11 ve 14 olan 3 çocuk ile anne ve babalarının hayatını kaybettiğini belirledi.

Polisin ve İGDAŞ ekiplerinin, olay yerindeki incelemeleri devam ediyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olayla ilgili açıklama yaptı.

Mutlu yaptığı açıklamada, "Bir ailenin dramına şahitlik yaptık. Yakınlarının yanında kalan anne, baba ve 3 çocuğu doğalgaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. Problemin nerden kaynaklandığı konusu süratle incelenecektir. Bundan sonra görevimiz ailenin isteği doğrultusunda üstümüze düşeni yapmak. Yakınlarının yanında kalıyorlarmış. Adli ve teknik imkamlarımız doğrultusunda inceleniyor. Emniyetimizden aldığımız bilgi çok yakın akrabalarına ait bir evde misafir edilirlerken hayatlarını kaybettiler. Pansiyon tarzı bir yer değil" dedi.

İGDAŞ'TAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Fatih'te 5 kişinin hayatını kaybettiği olay için İGDAŞ'tan da açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün öğle saatlerinde Fatih Molla Gürani Mahallesi Softa Sinan Sokak Gül Apartmanı No:14/1 adresinde meydana gelen üzücü olayda 5 kişi hayatını kaybetmiştir. 187 Doğalgaz Acil Hattı’na gelen ihbar üzerine, olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede, dairede bacalı kombi ve ocak kullanıldığı, doğalgaz tesisatının ve cihaz bağlantılarının usule uygun olduğu, menfezin açık ve kullanılabilir olduğu belirlenmiştir. Ortamda yapılan ilk ölçümlerde, pencereler açılarak havalandırma yapılmış olduğu için karbonmonoksite rastlanmamıştır. Olay yerinde savcılığın yaptığı incelemenin ardından İGDAŞ ekipleri kombiyi çalıştırılarak yaptıkları ayrıntılı incelemede, kombinin baca sensörünün arızalı olduğunu ve bacanın tamamen tıkalı olduğunu tespit ettiler. Söz konusu adreste meydana gelen ölüm olayının kesin nedeni, yapılacak adli incelemeler sonucunda netlik kazanacaktır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.