İstanbul'da büyük dolandırıcılık: 'Tapusuz' arazileri parsel parsel satmışlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ömerli Barajı’nın bulunduğu bölgede imar planını askıya çıkarması büyük bir dolandırıcılığı ortaya çıkardı. 3. Boğaz köprüsü bağlantı yolları ile Kuzey Marmara otoyolunun geçtiği bu bölgede Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazilerin noter satış sözleşmesi ile parsel parsel satıldığı belirlendi. 390 kişi hakkında davalar açı

cumhuriyet.com.tr

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce 13 Ekim 2017 tarihinde 3. Boğaz köprüsü bağlantı yolları ile Kuzey Marmara otoyolunun geçtiği Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş bölgesinde 1/5000 ölçekli nazım imar planını askıya çıkarması “tapusuz” dolandırıcılığı da ortaya çıkardı. Bazı şahısların, Ömerli Barajı’nın da bulunduğu bölgedeki Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazileri noter satış sözleşmesi ile “parsel parsel” satarak vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Konuyla ilgili Anadolu 2. ve 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde davalar açıldığı, bu davalara şu ana kadar 390 kişinin müdahil olduğu belirlendi. Bölgede 600 dönüm arazisi bulunan İLKSAN, “Bu dolandırıcılığı durdurun, ilerde binlerce mağdur ortaya çıkar” diyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BÖYLE DOLANDIRILIYORLAR

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre bölgedeki köylerde yaşayanların da karıştırıldığı dolandırıcılık olayında, tapusu Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar ile şirket ve şahıslarda olan arsaların, bazı şahıslar tarafından noterden satış vaadi sözleşmesi yapılarak satıldığı belirlendi. Şüphelilerin, tapusu başkasına ait olan arazileri internetten elde ettikleri ada, pafta ve parsel bilgileri ile dönümü 80 bin ila 100 bin arasında satıkları ortaya çıktı. İrtibatlı oldukları emlak komisyoncuları ve internet ilanları ile “Yer bizim ama tapumuz yok, mülkiyet davası açtık, dava muhakkak lehimize sonuçlanacak” diyerek tapusu başkasında olan arazileri “parsel parsel” sattıkları öne sürülüyor.

SAVCILIĞA BAŞVURDU

Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın (İLKSAN), tapulu 600 dönümlük arazisinin de aynı yöntemle satıldığı belirlendi. İLKSAN yönetim, “Tapusu bizim olan arazi dolandırıcılar tarafından satılıyor, engelensin, aksi durumda yüzlerce mağdur olur” diyerek Adadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İLKSAN, Valilik, belediye ve kaymakamlıklara da konuyla ilgili yazı gönderirken, İLKSAN yöneticileri bölgedeki köylere giderek, Cuma namazı sonrası vatandaşları bilgilendirdi. Yöneticiler, “Bu dolandırıcılara kanmayın, mağdur olursunuz. Tapusunu almadığınız hiç bir araziyi almayın” uyarılarında bulundular.

Haberin tamamı okumak için tıklayınız...