İşine gelince mahkeme kararı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Twitter'ın Mwitter'ın kökünü kazayacağız" sözlerinin ardından kapanan Twitter için hükümet yetkilileri "Bu bir mahkeme kararıdır herkes saygılı olmalıdır" dedi. Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılacak Başbakanlık konutu için ise bu hassasiyet gözetilmedi.

cumhuriyet.com.tr

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden sonra kapatılan Twitter için Başbakanlık'tan da "Türkiye cumhuriyeti devleti vatandaşının haklarını ve hukukunu korumak zorundadır." açıklaması geldi. Twitter konusunda yargı kararlarını hatırlatan Başbakanlık Atatürk Orman Çiftliği'nde 'E' harfi şeklinde yapılan Yeni Başbakanlık binası için aynı hassasiyeti göstermemişti.

Başbakan Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Başbakanlık inşaatının durdurulması kararıyla ilgili olarak da 'Hukuksuz olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım' demişti. Başbakanlıktan gelen açıklama AKP'nin yargıdaki çifte standartı olarak algılandı.