'İnternette sansür' yasasına bir sert eleştiri daha!

TBMM'den geçen yeni internette sansür yasası ile ilgili olarak yurt dışından eleştirel uyarılar gelmeye devam ediyor. Gazetecileri Koruma Komitesi internet savunuculuğu koodinatörü Geoffrey King, "Türkiye hızlı bir şekilde yanlış yönde ilerliyor" diye konuştu.

cumhuriyet.com.tr

Geoffrey King, New Yorker dergisince konuyla ilgili olarak yayımlanan Jenna Krajeski'ye verdiği demecinde Türkiye'deki internet yasasıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. King'in "Türkiye hızlı bir şekilde yanlış yönde ilerliyor, Aslında, yasa berbat. Geniş kapsamlı gözetlemeye ve sansüre imkan sağlıyor. Evet, bu, hükümetin bu araçlarla ne yapacağına bağlı ama Türkiye kesinlikle, gazeteci olarak yaptıkları işlerden dolayı gazetecileri tutuklamaya istekli olduğunu göstermiş bulunuyor" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

King yasa ile ilgili "şok edici ama sürpriz değil" yorumunu yaparken, mevcut yasalarla zaten Vimeo ve YouTube gibi siteleri kapattığını hatta Türkiye'nin 2013 yılında Google'ın şeffaflık raporunda bilgi çıkarılmasını en çok talep eden ülke olduğunu belirtti.

Yasanın getirdiği tehlikeleri aslında çok sayıda insanın umursadığını belirten King'in Türkiye'de düzenlenen protesto gösterilerine dikkat çektikten sonra yasa ile ilgili "Bu aslında sanal dünya ile ilgili bir yasa ancak insanlar gerçek dünyada göz yaşartıcı gazın ve tazyikli suyun hedefi oluyor" şeklinde konuştuğu ifade edildi.