İnternet yasağına İsviçre'den çarpıcı yorum!

Dün kabul edilerek yasalaşan ve yasaklar getiren internet yasası, İsviçre medyasının birinci haberi olarak internet sitelerinde yer aldı. Almanca yayın yapan İsviçre birinci kanalı, değişikliği ilk haber olarak duyurdu. Haberde yasa değişikliğe AGİT'ten uyarı geldiği bildirildi.

cumhuriyet.com.tr

Haberlere göre, internete getirilen yeni kısıtlamalar, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) tepkisini çekti. Bu sabah saatlerinde kısa bir açıklama yapan teşkilat, Türkiye İletişim Başkanlığına (TİB) çok geniş kapsamlı yeni yetkiler getiren yasayı eleştirdi. "Internet kullanıcılarının iletişim datalarına erişiminde herhangi bir kısıtlama olmamalı" denilen açıklamada, insanların haber alma haklarının ihlal edileceği vurgusu yapıldı.

10 MADDEDE İNTERNET SANSÜRÜ

SANSÜRE HÜKÜMET KILIF UYDURDU

İsviçre basınında yer alan haberlere göre, Türk hükümeti interneti kontrol etmek için hassas konuları öne çıkararak, amacına zemin hazırladı. Gençlerin uyuşturucudan kurtarılması, cinsel içerikli suçları önleme ve intihar gibi vakaların önüne geçme gibi gerekçeleri interneti denetim altına almak için kullandı. Türklerin artık kolayca bilgiye erişemeyebilecekleri vurgulanan haberlerde, TİB'e verilen yeni yetkiler de eleştirildi.