İngiltere bu skandalla çalkalanıyor

Kurs için İngiltere’ye giden İtalyan bir kadına izin almadan sezaryen yapıldığı ortaya çıktı. Doğan bebek anneden habersiz, sosyal kurum tarafından ABD’de bir aileye evlatlık verilmiş.

cumhuriyet.com.tr

İtalya’dan kurs için İngiltere’nin Essex kentine giden hamile bir kadın, rahatsızlanınca hastaneye başvurdu. Doktorların izin almadan, hatta haber bile vermeden ismi açıklanmayan kadına sezaryen yaptığı ortaya çıktı. Ardından doğan kız bebeği yine annesinin izni olmadan, evlatlık veren sosyal kurum bir skandala sebep oldu. 2012 yılının Temmuz ayında gerçekleşen olay, kadının aklını yitirmesine yol açtı.

Anne kriz geçiriyor

Olay yargıya taşınınca davayı üstlenen İngiliz avukat Brendan Fleming, İtalyan kadına yaptıkları operasyonu “Normal doğum anne ve bebeğin hayatına mal olabilirdi” diye savunan doktorları, “Böyle tıbbi bir prosedür asla olamaz” sözleriyle eleştirdi. Bebeğin İtalyan kurumlar tarafından teslim alınıp, anneye verilmesi gerektiğini savunan avukat, otelde kalan kadının sürekli panik atak krizleri geçirdiğini ve bipolar hastalığının başlangıç evresinde olduğunu açıkladı.

Şu anda psikiyatri hastanesinde tedavi gören kadının, Şubat ayında kızının İtalya’ya gönderilmesi için başvuruda bulunduğu öğrenildi. Bebeğin sosyal kurum çalışanlarınca, ABD’deki bir tanıdık aileye verildiği öğrenildi. Skandal uluslararası bir boyut kazanırken İtalyan Yargıtayı da vatandaşlarına bebeğin iadesini istediğini istedi. Olay İtalyan Parlamentosu’nda taşındı. Liberal Demokrat Parti milletvekili John Hemming, “Bu zamana kadar pek çok haksızlık gördüm ancak böylesine ilk kez şahit oluyorum” dedi. (Gazetevatan)