İletişim festivali “Project 03” başladı
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen iletişim festivali “Project 03” 12 Mayıs’ta kapılarını açtı. Tiyatro oyunundan performanslara, kısa film gösterimlerinden sergi ve atölye çalışmalarına kadar öğrencilerin tüm yaratıcı projeleri, 2 Haziran’a kadar santralistanbul’da
cumhuriyet.com.trİstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlerin yaratıcı katkısıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen iletişim festivali “Project 03”, santralistanbul Kampüsü’nde 12 Mayıs Cuma günü ziyarete açıldı. Öğrencilerin yıl boyu ürettikleri projelerden “deneyimleyerek öğrenme” anlayışı doğrultusunda özel bir seçki sunan festival, başta üniversite öğrencileri olmak üzere yenilikçi iletişim, tasarım ve sanat üretimleriyle ilgilenen herkese açık olacak.
Project 03 Yaparak Öğrenmenin Güzel Bir Örneği
santralistanbul Kampüsü Çağdaş Sanat Müzesi’nde düzenlenen açılışta konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, “Project 03, Enerji Müzesi’nin her katmanına yayılmış bir sergi. Keşfetmesi çok zevkli ve bir labirent formunda. Keşfettiğiniz zaman yeniden görmeyi isteyeceğiniz işleri burada bulabileceksiniz” dedi.
Konuşmasında, Project 03’ün hayata geçirilmesinde katkısı olan tüm öğrenci ve akademisyenlere teşekkür eden Nalçaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm eğitim süreçlerimizde her zaman yaparak öğrenmeyi öne çıkartıyoruz. Alan derslerimizin hepsinde öğrencilerimiz projelerini hayata geçiriyor, üretim yapıyor. Biz de Project 03 gibi festivallerimizle bu üretimleri herkes görebilsin istiyoruz.”
Açılış etkinliği müzik grupları Skata ve Geeva Flava’ın coşkulu konserlerine sahne olurken, Gastronomi Kulübü’nün hazırladığı özel menü de etkinliğe lezzet kattı.
Bu yıl “İletişim basittir, bu yüzden de karmaşıktır” temasıyla kurgulanan Project 03, iletişimin birçok alanını kapsayan zengin bir programı ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturacak. Festival, 2 Haziran 2017 tarihine kadar takip edilebilecek.
“Mutfak” Oyununa Genç Bakış
Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümü ve Sahne Sanatları alanı öğrencileri Arnold Wesker’in “Mutfak” adlı oyununu yeniden yorumlayacak. Oyun, Kubilay Karslıoğlu’nun yönetmenliğinde 29 ve 30 Mayıs 2017 tarihlerinde santralistanbul Green Studio izleyiciyle buluşturulacak. Oyunun kimliği, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından yeniden yorumlanırken; Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri oyunun kostümlerini tasarlayacak, metin ise Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Sahne Sanatları Alanı öğrencileriyle hayat bulacak.
Öğrencilerin Yaratıcı İşleri Sergilenecek
Project 03’ün ana sergisinde ziyaretçiler, ödüllü reklam kampanyaları, fotoğraflar ve çeşitli enstalasyonlarla farklı tecrübeler deneyimleyecek. Reklamcılık Bölümü’nün ödüllü kampanya ve afiş çalışmaları, Halka İlişkiler Bölümü’nün koruyucu ailelik temasını vurgulandığı “Tut Elimden Çocuk olalım” kısa film çalışması ve fotoğraf sergisi ana sergi alanında yer alacak.
Sanat ve Kültür Yönetimi öğrencilerinin sanatçı Işıl Eğrikavuk ile çağdaş sanat üzerine çalışma fırsatı bulduğu çalışmanın çıktıları da “Temas” başlığı altında üretildi. Öğrencilerin sanatçı perspektifinden yaptıkları çalışmalar Project 03 Ana Sergide yer alacak.
Küratör Derya Yücel’in koordinatörlüğünde gerçekleşen sanat sergisinin başlığı bu sene “Kısa Devre” olacak. Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Arthere, Taşeron ve Robotik Hayaller sanat inisiyatiflerini bir araya getiren sergisi sanat, hayat, gündelik ve güncel kaygılar üzerine bir anlam arayışı içeriyor.
Festival Farklı Disiplinlerle Renklenecek
Zengin bir etkinlik programına sahip Project 03 aynı zamanda, yeni diyalog ortamları yaratılmasına ve farklı disiplinlerin tanıtılmasına destek olmayı hedefleyen 4 farklı atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. santralistanbul’da 15 Mayıs’ta Emrah Yayıcı’nın katılımıyla “Tasarım Odaklı Düşünme”, 16 Mayıs’ta Alper Özçakır ve Oğuz Yenen’in katılımlarıyla “Canlı TV Yayıncılığı”, 17 Mayıs’ta Ethem Özgüven liderliğinde "Propaganda Filmlerine ve Değişimlere Yakından Bakış", 18 Mayıs’ta Fulya Peker’in katılımıyla “Metafor” başlıklı atölyeler düzenlenecek.
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nün canlı yayın kanalı RGB’nin ekranı da sergi süresince canlı yayın yapacak. Öğrencilerin yıl boyunca başarılı yayınlar yaptığı Sound Picnic, Şehirde Sanat ise ziyaretçileri ilgi çekici bölümleriyle karşılayacak.
Project 03 kapsamında ayrıca, alanında başarılı isimlerin katılımıyla ‘İletişim Üzerine Konuşmalar’ başlıklı bir konuşma serisi olacak.