İdris Naim Şahinden çok çarpıcı istifa gerekçesi

AKP'de istifa depremi devam ediyor... İdris Naim Şahin, partisinden istifa etti.

cumhuriyet.com.tr

Sabah saatlerinde Zafer Çağlayan ve Muammer Güler'in istifasının ardından Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen açıklamalar yaparak görevi bırakmıştı.

AKP'ye bir kötü haber de İçişleri eski Bakanı, AKP Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'den geldi. Şahin, partisinden istifa etti.

Şahin, dilekçesinde, "Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden, zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

İŞTE ŞAHİN'İN İSTİFA DİLEKÇESİ

 AKP Ordu Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin istifa dilekçesinde şunları yazdı:

"Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden, zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum.

Ne var ki son dönemde artan bir şekilde ülke ve millet varlığı ve çıkarları ile uyuşmayan; milli değer anlayış ve duyarlılıklarla örtüşmeyen; ulusal bütünlüğü güçlendirici olmayan söylem, politika ve uygulamalara tanık olunmaktadır.

Bölücü terör örgütünün unsurlarıyla yürütülen ancak milli vicdan ve haysiyeti inciten ve mevzu hukuku zorlayan sürecin çözüm özelliği belki istenmeden çözülme hayalcilerine fırsat ve olanak sağlar duruma evrilmiştir.

Emniyet teşkilatımızın fedakar ve vefalı personeline yönelik son günlerdeki uygulamalar ile bağımsız yargı ve tarafsız mensupları hakkında düzenleme ve değerlendirmeler; akıl, hukuk ve adalet anlayışı ile izah olunmamaktadır.

Tüm bu politika ve uygulamalar ne yazık ki toplumda hasmane ve ayrıştırıcı duyguları beslemekte, güven azalmasına neden olmakta, bazı gözlerde yaşa ve gönüllerde kırgınlığa dönüşmektedir.

Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum."

SABAH 3 BAKAN İSTİFA ETMİŞTİ

Oğulları, rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler görevlerinden istifa etti. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da NTV'de katıldığı canlı yayında bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklamıştı. Bu istifaların ardından Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili İdris Naim Şahin partisinden istifa ettiğini açıkladı.

 

BAKAN BAYRAKTAR'IN AÇIKLAMALARI SOSYAL MEDYAYI SALLADI!