İdam mahkumunun cellatlara saldırısı kamerada

Dehşet verici görüntüler İran'ın başkenti Tahran'da yaşandı. Tahran'ın kuzeyindeki Kerc kentinde, idam mahkumu adam annesiyle vedalaşmak istedi. Son vedaya izin vermeyen cellatlara mahkumun tepkisi ise sert oldu. Bir anda cellatlardan kurtulan mahkum, can havliyle etraftakilere saldırmaya başladı. Kayıtlara geçen o dehşet anları, kameraya anbean yansıdı.

cumhuriyet.com.tr

Cellatlar görüntüde mahkumu önce idam sephasına çıkarıyor. Çevresindeki güvenlik görevlilerine direnen mahkum ilk olarak düzeneğe tekme atıyor. Etrafta bulunanların büyük bir şaşkınlıkla izlediği olayda mahkumun kendisini idam etmek isteyen cellatlara vurarak ‘Annemle vedalaşmak istiyorum' dediği görülüyor.

İŞTE DEHŞET ANLARI

İdam mahkumu cellatlara saldırdı - VİDEO

İdamı izlemek için meydanda toplanan vatandaşların alkışlar eşliğinde çektiği görüntülerde mahkumun annesinin de oğluyla vedalaşmak için bağırdığı ancak güvenlik görevlilerinin buna izin vermediği görülüyor. Bir süre sonra cellatlar mahkumun tüm çabalarına rağmen sert bir şekilde idam sehpasına çıkardıktan sonra el darbeleri eşliğinde idamı hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.

İran'da adam öldürme, tecavüz, silahlı soygun, uyuşturucu kaçakçılığı ve silahlı olarak rejime muhalefet etme gibi suçlar idam ile cezalandırılıyor. Mahkumların idam kararı bazen yargıdaki üst makamların kararı ile de gerçekleşebiliyor.