‘Hukuk kuralları dışında referansım yok’

AKP kulislerinde Şahin’in Yargıtay’a sunduğu isim olduğu belirtilen Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yıldırım, açıklama yaptı.

cumhuriyet.com.tr

AKP kulislerinde Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in gizli damgalı zarfla Yargıtay’a sunduğu isim olduğu belirtilen Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, Yargıtay’daki cemaatin imamı olduğu iddialarının “hayal ürünü” olduğunu belirtti. Yıldırım, “Hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve mer’i mevzuat dışında bir otorite tanımamaktayım. Evrensel hukuk kuralları dışında bir referansım bulunmamaktadır” dedi.

Gizli zarftaki Yargıtay imamı

 

Yıldırım, akademinin internet sitesinden yaptığı açıklamada, uzun yıllar Adalet Bakanlığı’nda tetkik hakimliği, personel genel müdürlüğü daire başkanlığı, strateji geliştirme başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu, geçiciler dahil 12 Adalet Bakanı ile çalıştığını belirterek, Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştay’ın stratejik planlarının hazırlanması ile 8. ve 9. Kalkınma planlarının çalışmalarında önemli rol aldığını kaydetti. Avrupa Birliği sürecinde 2009 yılında hazırlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nı başkanlığını yaptığı komisyonun hazırladığını belirten Yıldırım, 18 Ocak 2010 tarihinde Yargıtay üyeliğine, 6 Aralık 2010 tarihinde ise Bakanlar Kurulu’nca Türkiye Adalet Akademisi Başkanı olarak görevlendirildiğini anlattı. Yıldırım, “Kişisel ve resmi bütün çalışmaları ile ulusal ve uluslararası hukuk ve adalet alanındaki kamuoyunun önünde bulunan birisi olarak, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve mer’i mevzuat dışında bir otorite tanımamaktayım. Özgürlükçü demokrasinin geliştirilmesi, temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi, kuvvetler ayrılığı, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı gibi evrensel rukuk kuralları dışında bir referansım bulunmamaktadır” görüşünü dile getirdi.

Yıldırım, hakkındaki iddiaların tamamen hayal mahsulü ve üretilmiş bir iftira olduğunu kaydederek, yasal yollara başvuracağını bildirdi. Yıldırım, haber yayınlanmadan önce aramamıza karşın telefonlarımıza yanıt vermemişti.