Hava korsanına 19 yıl hapse onama

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağını 2007'de kaçıran hava korsanı Mehmet Gökşingöl'e verilen 19 yıl 2 ay hapis cezasını onadı.

AA

Çubuk Asliye Ceza Mahkemesi, Mehmet Gökşingöl'ü, Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) "Cebir, tehdit, hile kullanarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Hava ulaşım aracının kaçırılması, alıkoyulması" ve "zincirleme suç"u düzenleyen maddeleri uyarınca toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alarak cezayı 19 yıl 2 aya indiren Mahkeme, Gökşingöl'ün, "Hürriyeti tahdit ile çalışma ve iş güvenliğinin ihlali" suçlarından ise beraatine karar vermişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 14. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle onadı.

178 yolcu ve 7 mürettebatla kaçırmıştı

Mehmet Gökşingöl, Diyarbakır- İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait uçağı, Diyarbakır'dan havalandıktan sonra 178 yolcusu ve 7 mürettebatla 10 Nisan 2007'de kaçırdı.

Ankara Esenboğa Havalimanına indirilen ve yetkililerle yaptığı 40 dakikalık görüşme sonrası teslim olan hava korsanı, önce terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince sorgulandı. Terörle bağlantısı bulunmadığı belirlenen Gökşingöl'ün dosyası, Çubuk Cumhuriyet Savcılığına gönderilmişti.