Hastaneye yürüyerek gitti, iki ameliyat sonrası öldü
İZMİR'in Buca İlçesi'nde işitme engelli 34 yaşındaki Murat Cam, karın ağrısı şikayetiyle gittiği Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde apandisit ameliyatı oldu. Taburcu edildikten sonra evine dönen ve tekrar rahatsızlanınca aynı hastaneye getirilen Cam, ikinci kez ameliyata alındı, bir süre yoğun bakımda kalan Cam yaşamını yitirdi.
DHAİki çocuğundan biri kaybeden 65 yaşındaki Kadir Cam ihmal iddiasında bulunup, "Bu çocuk 22 ay önce beyin ameliyatı oldu, beyin ameliyatından kurtuldu, apandisit ameliyatında öldü. Savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum" dedi.
Karşıyaka Belediyesi'nde işçi olarak çalışan ve kendi gibi işitme engelli Seda Cam ile evli olan Murat Cam, geçen 7 ağustos cuma günü karın ağrısı şikayetiyle evinin yakınındaki Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne gitti. Aynı gün apandisit ameliyatına alınan, hafta sonunu hastanede geçiren Cam, pazartesi taburcu edildi. Ancak Muraet Cam evde fenalaştı ve ertesi gün ailesi tarafından aynı hastaneye götürüldü. Burada yapılan kontrollerin ardından yatışı verilen Cam, geçen çarşamba gecesi durumunun kötüye gitmesi üzerine tekrar ameliyata alındı. Ameliyatın ardından Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Murat Cam dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.
BABA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Çevresinde sevilen bir kişi olan Murat Cam'ın ölüm haberini alan annesi 63 yaşındaki Kamile Cam, eşi Seda Cam ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cam'ın yakınları hastaneye akın etti. İşçi emeklisi baba Kadir Cam şunları söyledi:
"Benim oğlum işitme engelli. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye getirdik. Daha sonra R.A. adlı doktor apandisit ameliyatı yaptı. Ameliyattın ardından hafta sonunu hastanede geçiren çocuğumla ilgilenilmedi ve hafta başı da taburcu edildi. Ancak evde rahatsızlandı, hemen aynı hastaneye getirdik. Doktor bana, 'Dakika bir gol bir. Siz bu çocuğa evde bakamamışsınız' dedi ve yatış verdi. Çocuğum soluk alıp veremiyordu. Nöbetçi doktora söyledik, çocuğun bir şeyinin olmadığını söyledi. Zorla hava tedavisinin uygulanmasını sağladık. Ertesi gün kendi doktoru geldi, 'Yok bir şeyi' dedi. O gece bir başka nöbetçi doktor vardı. Onu çağırdık, o hemen çocuğumuzla ilgilendi. Bu sırada oğlum lavaboya gitmek isterken baygınlık geçirdi. Hemen kendi doktorunu da çağırıp ameliyata aldılar. Ameliyat sonrası, çocuğumun durumunun kötü olduğu söylendi. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. Orada oğlumun septik şoka girdiğini kan zehirlenmesi olduğunu söylediler. Ancak ameliyatı yapan doktor başka bir şey söylüyor. Bu çocuk 22 ay önce beyin ameliyatı oldu, beynindeki iyi huylu tümör alındı. Beyin ameliyatından kurtuldu, apandisit ameliyatında öldü. Ölüm haberini aldıktan sonra savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Nereye giderse gitsin hakkımı sonuna kadar arayacağım."
Bu arada, olayla ilgili Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları birimleri tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.