Hafta sonu hava nasıl olacak? (15.02.2014)

Türkiye'nin genelinde yağış beklenirken, hava sıcaklıklarının 4-8 derece azalması bekleniyor. Doğu bölgelerinde ise don ve sis uyarısı yapıldı.

cumhuriyet.com.tr

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında Türkiye'nin genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görmesi öngörülüyor. Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 4 ila 8 derece azalması bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile pus ve sis bekleniyor. Don ve sis nedeniyle yetkililer yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. (10)
ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (8)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu. (17)
ADANA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (16)
ANTALYA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (17)
SAMSUN: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu. (14)
ERZURUM: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı beklenirken il genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis oluşması öngörülüyor. (-2)
DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(10)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu, Balıkesir, Çanakkale'nin iç kesimleri ile sabah saatlerinde Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimi hariç bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, öğleden sonra Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, gece saatlerinde Antalya Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde Sivas ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülmesi tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı öngörülüyor. Rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Malatya ve Elazığ, öğle saatlerinde batısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde yağmur, akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.