Gülen'den "Şamar" cevabı!

Hükümet ile Gülen cemaati arasında gerginlik artarken birbiri ardına açıklamalar yapılıyor

Cumhuriyet Ankara Bürosu

Fethullah Gülen’le birlikte ABD’de bulunan ve daha önce Twitter’da dershanelerin kapatılmasına karşı sert mesajlar yazan, Herkul.org internet sitesinin editörü Osman Şimşek, Gülen’in daha sonra yayınlanacak konuşmasından bazı paragraflar yayınladı. Bu paragrafları göre Gülen, hükümeti kastederek, “Allah ‘onların hakkı o kadar değildi’ diye sizi tokatlayabilir. Ben yediğim tokatları bundan biliyorum” dedi. Cemaat sermayesini temsilcisi TUSKON Başkanı  Rıza Nur Meral de “Dershanelerin kapatılacağının gündeme gelmesi iş dünyasında büyük tedirginliğe yol açtı. Bu kurumların bir emirle kapatılmak istenmesi iş dünyasının diğer mensuplarını endişelendiriyor” diyerek açıklama yaptı.

İLGİLİ HABER:

Cemaati bitirme kararı 2004'te alınmış...

Konuşmanın içeriğine ilişkin Şimşek’in Twitter’dan yayınladığı paragraflara göre Gülen, “doğru ve makul olanda ısrar etmek lazım” vurgusu yaptı ve şöyle konuştu:
“Doğruda ısrar etmemek, batıla meyletmek demektir. ‘Yıkalım bu okulları, batıl bu’, ‘açılımı durduralım, batıl bu’ Allah hesabını sorar. Sana ait bir şey değil ki, emanet bu! Buna karşı alakasız kalamazsınız; bu, Hakka karşı alakasız kalma demektir; müdafaa edeceksiniz bunu, üslubunuzdan taviz vermeden mutlaka müdafaa edeceksiniz. ‘Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz azap çekmektir’ diyor Hazreti Pir. Birinin o ölçüde sevgiye, takdire tayine, desteklenmeye hakkı yoksa şayet, siz o mevzuda aşırı gittiğinizden dolayı, Allah ‘onların hakkı o kadar değildi’ diye sizi tokatlayabilir. Ben yediğim tokatları bundan biliyorum. Şimdiye kadar hiç kimseye yapmadığımız şeyleri yaptık; Allah tarafından tokat yiyorum, Allah affetsin”

Cemaat sermayesi tedirgin

Amerikalı The Wall Street Journal internet sitesinin haberine göre Gülen Hareketi’ne yakın iş dünyası dersanelerin kapatılmasının gündeme gelmesiyle hükümetin, kendilerini hedef aldığı gerekçesiyle tedirgin olduklarını dile getirdi. Siteye konuşan konuşan ve bünyesinde Boydak Holding, Bank Asya, Aydınlı Holding gibi şirketleri bulunduran Türkiye Sanayici ve İş adamları Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rıza Nur Meral, “Dershanelerin kapatılacağının gündeme gelmesi iş dünyasında büyük tedirginliğe yol açtı. Bu kurumların bir emirle kapatılmak istenmesi iş dünyasının diğer mensuplarını endişelendiriyor. Şimdi, ‘Yarın acaba sıra kime gelir, hangi sektör yine bir emirle kapanır?’ diye kaygılandırıyor” diye konuştu. Hükümet cephesinde ise dershanelerle ilgili düzenlemenin Cemaat’e yönelik olduğu iddialarının reddedildiğini anımsatılan haberde “Bir süredir yapılması düşünülen düzenlemenin, Hizmet Hareketi ile ilgili olmadığı, uzun süredir planlandığı ve eğitimde fırsat eşitliğinin amaçlandığı söyleniyor” İfadelerine yer verildi.