Gül'den yolsuzluk operasyonu hakkında ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakanlar Kurulu'na uzanan rüşvet ve yolsuzluk skandalı ile ilgili ilk kez açıklama yaptı ve kabinede değişikliğin sinyalini verdi.

cumhuriyet.com.tr

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk skandalı ile ilgili ilk kez konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Tüm meselelere ilkeli bakmak lazım. Yolsuzluk varsa üstü kapanmaz. Herkesin rahat olması gerekir. Erdoğan Pakistan dönüşü gerekli açıklamayı yapacak" dedi.

"YOLSUZLUK VARSA ÜSTÜ KAPATILMAZ"

Abdullah Gül şöyle konuştu:

"Türkiye'de son 10 yılda köklü reformlar yapıldı. Hukuk alanında siyaset alanında. Bu reformlar doğrultusunda şeffaflaşma yaşandı. Bunların yaşandığı bir ülkede yolsuzluk yanlış varsa üstü kapanmaz. Bunu bilin. Burası 15 yıl önceki Türkiye değil artık. Herkesin rahat olması gerekir.

İddia edilen yolsuzluk konusu artık mahkemeye taşındı. Yargı Türkiye'de hem bağımsız hem tarafsızdır. Demokratik hukuk devletinde böyledir. Mahkeme titiz bir şekilde dosyayı inceleyecek. Ardından tartışma ve iddialarla ilgili bir karar verecek. İşin aslını ortaya çıkaracak. Bunu herkesin beklemesi lazım. Mahkeme bunu en doğru şekilde çıkaracaktır. Hepimiz adına millet adına doğruyu söyleyecektir."

 

YENİ KABİNE SİNYALİ

Gül, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna isimleri karışan bakanların görevden alınıp alınmayacağının sorusuna yanıt verirken kabine değişikliğinin sinyalini verdi.

"Bakanlarla ilgili Sayın Başbakan ile uzun uzun konuştuk. Kendisinin de bu konuda düşünceleri var. Hazırlık ve değerlendirme yapıyor. Ben de düşünceleri kendisine aktardım. Gelince görüşeceğiz. Sorunuzun cevabını o görüşmeden sonra duyacaksınız."