Gezi'de 'lobi' bulunamadı

SPK'nın 'Gezi Parkı' sürecindeki işlemlere ilişkin aracı kuruluşlara yönelik incelemesi, aradan 6 aya yakın bir süre geçmesine rağmen herhangi bir yasa dışı işleme rastlanmadığını ortaya çıkardı.

cumhuriyet.com.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Gezi Parkı sürecindeki işlemlerine ilişkin aracı kuruluşlara yönelik haziran sonunda 20 Mayıs-19 Haziran arasındaki işlemlere ilişkin başlattığı incelemesinde herhangi bir yasadışı işleme rastlanmadığı ortaya çıktı. Sermaye piyasası çevrelerinde, “SPK aradığı lobiyi bulamadı” yorumlarına neden olan bu inceleme sonucunda, yerli ve yabancı yatırımcıların yasadışı herhangi bir işlem yapmadıkları gibi, o dönemdeki işlemlerde ayrıca manüpülasyona da rastlanmadığı kaydedildi.

Radikal'den Hülya Güler'in haberine göre aracı kuruluş temsilcileri ise, konuyla ilgili halen bir açıklama yapılmamasının doğru olmadığını belirterek, “Herşey elektronik ortamda kayıt altında olduğu halde, SPK 6 aya yakın bir zamandır incelemesini sürdürüyor. Konuyla ilgili bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Oysa bu tür incelemeler, piyasaya zarar veriyor. Olumlu ya da olumsuz sonuçların bir an evvel kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Ancak hiçbir yetkili bir açıklama yapmaya yanaşmıyor. SPK çeverlerinde ‘İnceleme sonucunda yasa dışı bir şey bulamadık’ diyecek bir babayiğit arandığı konuşuluyor” değerlendirmesini yaptı.