"Genç yaş yaşlıları"

Eski milli kaleci Fevzi Tuncay'ın yaşadıkları futbolun yıldız isimlerinin emeklilik döneminde yaşadıklarını akıllara getirdi. Eski yıldızların yaşadıklarını, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden Psikiyatrist Dr. Ahmet Coşkun'a sorduk.

cumhuriyet.com.tr

Beşiktaş'ın eski milli kalecisi Fevzi Tuncay, son dönemde yaşadıklarıyla Türkiye'nin gündemine oturdu. Bir dönem siyah-beyazlı ekibin kalesini koruyan Fevzi, boşandığı eşi Eylem Çukuryurt'a nafaka ve boşanma tazminatı taksidini ödemeyemeyince, hakkında verilen 3 aylık hapis cezası nedeniyle İzmir'de polise teslim oldu ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABDULLAH ERCAN: PARA BİTİNCE EVLİLİK DE BİTTİ!

Futbolun yıldız isimleri, şöhretlerini kaybettikten sonra aynı duruma düşebiliyor. Sabah gazetesine konuşan; bir dönem Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giyen Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Abdullah Ercan, "Futbol hayatım bitince para kesildi. Para bitince evlilik de bitti" diye konuştu. 19 yıllık eşine boşanma davası açan Abdullah Ercan, "Eşim para bittikten sonra beni yabancı gibi gördü" diye konuştu.

"KARİYER SONRASI TİCARİ AÇIDAN ÇOCUKSU DÖNEME GERİLİYORLAR"

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız  Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden Psikiyatrist Dr. Ahmet Coşkun, cumhuriyet.com.tr'ye açıklamalatda bulundu. Ahmet Coşkun, futbolcuların kariyerleri bitince yaşadıkları duygu durumu anlattı. Coşkun, futbolcuların 35'li yaşlarda emekli olmalarını 'genç yaş yaşlıları' olarak tanımladı ve bu durumun gelecek kaygısı yarattığını belirtti. Bir kısım futbolcunun kariyer sonrası ticari açıdan çocuksu döneme gerilediğini vurgulayan Coşkun şunları söyledi:

"Futbolcular çok büyük paralar kazanıyor ve bunları ticari deneyimi olmadan kolayca yapabiliyorlar. Maddi açıdan da menejerleri vasıtasıyla yönetilen bütçelere sahipler. Bir çoğu parayı yönetme konusundan yeterince deneyim sahibi değiller. Deneyimleri saha içi performanslarıyla sabit. Yetenekleri sahalarda yetersiz kaldığında emekli oluyorlar. Ticari açıdan edinilmiş deneyim kazanamayan futbolcular gelecek tahayyülünü kaybediyor.  Bu durumda onları alkolizm, madde bağımlılığı, sosyal ilişki bozukluğu eğer evlilerse de boşanmalara sürüklüyor."