Gazetelerde Bugün (25.02.2013)

Türkiye'de savcıların baş delili olan dinlemeler, Avrupa'da delil olarak kabul edilmiyor. Haber, Cumhuriyet'in manşetinde...

cumhuriyet.com.tr

 

CUMHURİYET

Uygarlık farkı


Adalet Bakanlığı yasal dinlemeler konusunda Türkiye ile Avrupa’yı karşılaştırdı. Bakanlığın raporuna göre Türkiye’de “delil elde etmek üzerine” kurulu olan telefon dinlemelerine Avrupa’da büyük sınırlama getiriliyor. Türkiye’de her suç için herhangi bir sınırlama olmadan telefon dinlemesi yapılabiliyor.


HÜRRİYET

PKK'ya 10 gün

BDP heyetinin İmralı ziyareti sırasında Öcalan masaya üç mektup koydu.

 

MİLLİYET

ABD otopark için nota verdi

Elçilik binasının bulunduğu dört şeritli caddenin üç şeridini Yargıtay Başsavcılığı araçları işgal edince ABD, Türkiye'ye diplomatik nota verdi.

 

VATAN

Katili biliyorum

Paris'te öldürülen PKK'lı üç kadının takil zanlısı Ömer Güney, elinde gerçek katili ortaya çıkaracak büyük deliller olduğunu söyledi.

 

RADİKAL

Nevruz'da ateşkes çağrısı

Herkes ikinci BDP heyetinin İmralı'da ne konuştuğunu, Öcalan'ın ne anlatıığını, PKK, Avrupa ve Türk kamuoyuna yazacağı mektupların ne olacağını merak ediyor.

 

SÖZCÜ

THY dualarla uçuyor
 

Önce içkiyi yasakladılar. Sonra hostesleri kapamaya kalktılar. Şimdi de 3 dilde dua uygulaması başlattılar.

 

HABERTÜRK

Kandil'e e-posta

Öcalan'ın mesajları Kandil'e e-postayla gönderildi.


SABAH

Bir ihtimal sivil şehit


Güngören patlamasında hayatını yitiren 17 kişinin sivil şehit sayılıp sayılmayacağını, 'Koşarken mi, dururken mi öldüler' sorusunun yanıtı aydınlatacak.

 

POSTA

Buse yaşayacak Ömer'i de yaşatalım

7 yaşındaki Buse dedesinin verdiği böbrekle kurtuldu. 3 aylık Ömer ise karaciğer nakli yapılmazsa ölecek.

 


BİRGÜN

İşkur: Bekle dur


İşkur'a kayıtlı işsizlerin bekleme süreleri uzadı.


YENİ ŞAFAK

Nevruz'da ateşkes


İmralı'ya giden ikinci BDP heyeti, Öcalan'ın 21 sayfadan oluşan 4 aşamalı çözüm önerisini önceki gece Kandil'e ulaştırdı.


ZAMAN

28 Şubat onlar için hâlâ devam ediyor

Üzerinden yıllar geçtiği halde ‘postmodern’ darbenin yaraları sarılamadı. Mısır, Pakistan, Suudi Arabistan ve Suriye’nin saygın üniversitelerini bitiren onlarca kişi, iptal edilen denkliklerini alabilmek için hâlâ kapı kapı dolaşıyor. Bu isimlerden bazıları, bugün ya Arap turistlere rehberlik yapıyor ya da restoranlarda ‘dil bilen garson’ unvanıyla çalışıyor.