Gazetelerde bugün

Cumhuriyet, dünyayı saran küresel mali krizi "Umut BM planında" başlığı ile verirken, Hürriyet ve Radikal ilk sayfalarında kriz çözümlerine yer verdi. Yeni Şafak gazetesi, yazar Orhan Pamuk'a düzenlenecek olan suikasti "Nasıl vurulacağımı kayıttan dinledim" başlığı ile duyuyurken, Sabah, 5 yaşındaki Berivan'ın akrabaları tarafından öldürülmesini "Akraba dehşeti" başlığı ile manşette gördü.

cumhuriyet.com.tr


CUMHURİYET

Umut BM planında

Global piyasalar 1929’dan beri en büyük mali krizini yaşarken, Birleşmiş Milletler ve önde gelen ekonomistler “Yeni Yeşil Anlaşma” projesini hazırladı. Dünya ekonomisini canlandırarak milyonlarca kişiye istihdam sağlamayı öngören proje, yoksulluğu ve çevre felaketlerini de önlemeyi amaçlıyor. BM Çevre Programı Direktörü Steiner, “Proje büyümeye yeni bir motor sağlayacak” görüşünü savunuyor. Gelecek hafta Londra’da başlatılacak proje kapsamında dünya liderlerine, krize yol açan yatırım anlayışının değiştirilerek istihdam sağlayıcı ve çevreye saygılı yatırımlara yönelme çağrısı yapılacak. Araştırmalara göre temiz su sağlamak, toprak erozyonu ve küresel ısınmayla mücadele için yılda 2.5 trilyon dolar harcanıyor. Finansal krizin faturası ise 1.5 trilyon dolar olarak hesaplanıyor.



HÜRRİYET

Saray'da kriz kaçırma günü


Elysee Sarayı'nda toplanan 15 AB ülkesinin liderleri, 2009 sonuna kadar banka batmasına izin vermeme karar buldu. Zordaki bankalar desteklenecek, gerekirse kısmen kamulaştırılıp yaşatılacak.

 

MİLLİYET

Gül, Erbil Havaalanı'nı açacak mı?


Türkiye ile ilişkilerini iyileştirmek isteyen Kuzey Irak Kürt yönetimi, Erbil Havaalanı'nı açması için Cumhurbaşkanı Gül'e davette bulundu. Köşk'ten, "gül, Bağdat'a gidecek. Ancak Erbil teklifi
değerlendiriliyor" açıklaması yapıldı.


RADİKAL

Krizden çıkmak için

Fatih Özatay'ın krizden çıkış çözüm önerileri: Temeldeki sorunlar parça parça değil hepsi aynı anda çözülmeli, seçim popülizminden kaçınılmalı.



TERCÜMAN

Asıl suçlu biziz


Üniversite kapılarında kaderine terk edip sahip çıkmadığımız gençelrimiz aç kalmamak için suça yönelmeye başladı.



AKŞAM

Ergenekon turizmi


Silivri'de Ergenekon bereketi. Tarihi davaya bir hafta kala, ilçe hareketlendi. Cezaevi manzaralı bir otel, gazeteciler için duruşmalara servis, çatıdan çekim imkanı ve sauna promosyonlu özel paket hazırladı.



POSTA

'Köyüm komutan kızı'ydı


Ceyda Kazak, Kore Savaşı gazisi olan dedesinin anılarını dinleyerek büyüdü. Asker olmaya kararlıydı. Askeri liseye girememesine rağmen yılmadı. ÖSS'de kimya mühendisliği'ni kazandı ama Harp Okulu'nu tercih etti. Geçtiğimiz 30 Ağustos'ta okulunu başarıyla bitirdi ve köyünün 'komutan kızı' oldu. Ceyda Kazak, önceki gece 3 teğmen arkadaşıyla birlikte kazada can verdi

 

VATAN

TRT'nin yeni dizileri İran'dan


Dizileri ibadet sahnesinin şart koşan İran'ın TRT'ye vereceği filmlerin tümünde başı açık tek kadın görüntüsü bulunmuyor.

 

STAR

Gemi sağlam krizi asarız


İş dünyası, küresel krizde Türkiye'nin durumunu özetledi: Panik yok. Gemi sağlam. Bunu 7 yıldır izlenen doğru politikalara borçluyuz. Böyle sürmeli.



SABAH

Akraba dehşeti

Bir çocuk daha intikam kurbanı... İki kadın akrabası, 5 yaşındaki Berivan'ı iple boğup öldürdü, sonra yeğenlerine tecavüz ettirdi.



YENİ ŞAFAK

Nasıl vurulacağımı kayıttan dinledim


Yazar Orhan Pamuk, Ergenekon soruşturması başlamadan 8 ay önce kendisine suikast yapılacağını öğrendiğini söyledi. Pamuk, "Polis telefon kayıtlarının dinletti" dedi.



ZAMAN

Okur, Türk basınında değişim istiyor

-Gazeteler, okurun taleplerine cevap vermekten uzak
-Gazetelerin genel olarak birbiriyle  aynı olduğu düşünülüyor.
-Gelir arttıkça gazete tercihinde daha seçici davranılıyor.
-'Gazeteleri sayın' denildiğinde sadece 5-6'sının ismi hatırlanıyor.
-Zaman, kendisini ilk kez okuyanlarda sadakat oluşturuyor.
-Hürriyet için 'savunucu', Milliyet, Sabah ve Akşam için 'kayan yıldız' deniyor.