Fortune'un 50 en güçlü kadını

Fortune dergisinin her yıl yayınladığı 'dünyanın en güçlü kadınları' listesinde zirvede General Motors CEO'su Mary Barra yer aldı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı listeye 16. sıradan girdi.

cumhuriyet.com.tr

Listeye en üst seviyeden giren isim 6 kıtada 212.000'den fazla işgücü ile 396 tesisinde faaliyet veren General Motors CEO'su Mary Barra oldu.
 

Tüm kariyerini elektrik mühendisi olarak GM'de geçiren Barra sonunda CEO koltuğuna oturdu. Yeni, GM CEO'sunun hisse senetlerinin tarihi düşük seviyeye gelmesi ile geçirdiği zor günlerin ardından, dünya genelinde şirket karlılıkları tekrar yükselmeye başladı, 52 yaşındaki Barra şimdi kar marjlarını arttırmaya odaklanacak.
 

Fortune'un en güçlü ikinci kadını ise 56 yaşındaki IBM CEO'su Ginni Rometty olurken, listeye üçüncü sıradan 58 yaşındaki PepsiCo. CEO'su Indra Nooyi girdi.
 

Listenin tepesinde bulunan ilk üç isim de Amerikalı olurken, onları takip eden isim Brezilyalı olan Petrobas CEO'su Maria das Graças Silva Foster oldu.
 

Fortune dergisinin her yıl yayınladığı 'dünyanın en güçlü kadınları' listesine Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da girdi.
 

Fortune, listede 16. sırada yer alan Sabancı için şu ifadeleri kullandı: “Sabancı’nın liderliğindeki aile şirketi Aviva, Citigroup ve E.ON gibi birçok şirketle ortaklık kurdu. (Sabancı’nın ürettiği otobüsler Google ve Facebook çalışanlarını işe taşıyor.) Güler Sabancı, Siemens Denetleme Kurulu’nda yer alıyor, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne kabulü için çalışmalar yapıyor.”