Fitch'ten flaş Türkiye açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'deki duruma ilişkin bir değerlendirme yazısı yayımladı.

cumhuriyet.com.tr

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'deki krize ilişkin bir değerlendirme yazısı yayımladı. Rüşvet ve yolsuzluk skandalı ile doruk noktasına ulaşan siyasi gerilimin ele alındığı değerlendirme yazısında, Türkiye'nin kredi notunun bu durumdan etkilenmediği ancak kredi itibarının zayıflayabileceği uyarısında bulunuldu.

Fitch'ten yapılan açıklama şöyle:

- Son gelişmeler Türkiye'nin BBB- olan kredi notunu etkilemedi. Ancak kriz, yatırımcıların Türk varlıkları üzerindeki risk primini artırdı ve yüksek cari açığa odaklanarak TL'nin rekor düşük seviyelere gerilemesine neden oldu.

- Kriz şu anda çok değişkenlik nitelikte, makroekonomik görünüm üzerinde henüz somut olumsuz bir etkisi olmadı.

- Bu yılki yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde politik ve sosyal gerilimin daha fazla artması mümkün. Siyasi risk konusundaki piyasa algısı değişmez ise %4'lük büyüme hedefine rağmen TCMB faiz oranlarını artırma baskısı altında kalmaya devam edecek.

- Hükümet ile yargı arasındaki tansiyon kurumların bütünlüğü üzerinde baskı yaratıyor, bu gibi faktörler BBB- notu ile uyumsuz değil ancak kredi itibarını zayıflatma gücüne sahip.