FETÖ'nün 'TSK Hadımköy Askeri Kışlası İmamı' tutuklandı

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı dönemde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde 'Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Hadımköy Askeri Kışlası İmamı' olduğu belirlenen Hüseyin K. tutuklandı.

ANKA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'nün sözde 'Hadımköy Askeri Kışlası İmamı' olduğu belirlenen Hüseyin K'nin yakalanması için çalışma başlattı. Kanun Hükmende Kararname ile kapatılan Fatih Üniversitesi'nde görev yaptığı belirlenen Bilgisayar Mühendisi Hüseyin K, yakalanarak gözaltına alındı. 

Şüpheli Hüseyin K, verdiği ifadede; kendisinin örgütün gizli haberleşme programı olan Bylock kullanıcısı olduğunu, 2007-2009 yılları arasında örgütün yönlendirmesi ile Nijerya'da bulunan Türk okullarında öğretmenlik yaptığını, daha sonra Fatih Üniversitesi'nde göreve başladığını, burada örgütün mahrem yapılanmasından sorumlu olduğunu anlattı. Hüseyin K, ifadesinin devamında Fatih Üniversitesi'nde görev yaparken 2014-2015 yılları arasında kendisine Hadımköy’de görevli askeri personellerin sorumluluğunun verildiğini anlattı.

Şüpheli Hüseyin K, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.