Fenerbahçe Avrupa'ya gidebilir

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Köksal Bayraktar, Yargıtay'a yapılan "Kanun değişikliği sürecinde karar verilmemeli" başvurusunun nedenini açıkladı.

cumhuriyet.com.tr

CNN TÜRK'e konuşan Avukat Köksal Bayraktar, Özel Yetkili Mahkemeler'in (ÖYM) baktığı davalar hakkında yasal düzenleme kabul edilir, Şike ve Teşvik Davası'nın da yeniden görülmesi karara bağlanırsa, Fenerbahçe Kulübü'nün de yeniden yargılama isteğine vurgu yaptı.

"Acele alınacak bir karar yargı sistemini başka tartışmaların içine çeker" diyen Bayraktar, "Yargıtay'a başvuruda bulunduk. Yasal düzenlemenin beklenmesini talep ettik. Beklentimiz, af değil. Özel Yetkili Mahkeme dışında yeniden yargılanmak istiyoruz. Adil yargılama istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sarı-lacivertli takımın gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma ihtimali hakkında ise Bayraktar, "Yasal düzenleme kabul edilir, Şike ve Teşvik Davası'nın da yeniden görülmesi karara bağlanırsa, elbette ilk iş olarak UEFA kurullarının kapısı ve CAS'ın kapısı çalınacaktır. Lozan'da yapılan CAS toplantısında deliller polis fezlekesiydi. Polisin topladığı delillerdi. Yasal değişiklik olursa alınan mahkeme kararı 'yok hükmünde' sayılacak. Canıgönülden olumlu karar çıkmasını temenni ediyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yeniden Avrupa Kupaları'nda yarışma hakkı tanımış olacak" ifadelerini kullandı.