'Felsefe ve Edebiyat' semineri (29.11.2011)

Türkiye Felsefe Kurumu (TFK) ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen seminer 1-2 Aralık tarihleri arasında Beyoğlu İstiklal Caddesi Merkez Han'daki Koç Üniversitesi(K.Ü.) Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde gerçekleşecek.

cumhuriyet.com.tr

1 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da K.Ü.Felsefe Bölümü adına Hülya Durudoğan ve TFK Başkanı Ioanna Kuçuradi’nin açış konuşmalarıyla başlayacak olan seminerde oturumları sırasıyla; Zeynep Direk, Harun Tepe, Çiğdem Yazıcı, Betül Çotuksöken, Gülriz Uygur, Hülya Durudoğan yönetecekler. Bildiriler felsefe, edebiyat, tiyatro alanlarından katılımcılar tarafından sunulacak.

Birinci oturumda; İsmail Demirdöven “Edebiyattan Felsefeye/Felsefeden Edebiyata: Albert Camus'den öğrenilebilecek olan...”, Hülya Yetişken “Felsefe Edebiyat İlişkisinin Değeri”, Tuğrul İnal “Gerçeküstücülüğün Felsefesi”, Güncel Önkal “Hermann Hesse Yapıtında Bireyin Trajedisi ve Amor Fati” başlıklı sunumları yapacaklar. İkinci oturumda; Sevda Şener “Tiyatroda Kahramanın Eylemiyle Gündeme Gelen Değerler”, Pınar Kür “Medya Etiğine Farklı bir Yaklaşım:  Edebiyattan Yaşama Uzanan Ahlakî bir Sorgulama", Jale Erzen “Türk Felsefecileri ve Roman” ve üçüncü oturuma; Yüksel Pazarkaya “Numerik (Sayısal) Estetik ve Metin Çözümleri”, Abdullah Kaygı “Felsefeyle Edebiyat Arasındaki Farklı İlişkiler”, Taşkıner Ketenci “Felsefeden Doğan Edebiyat: Sadizm" sunumlarıyla katılacaklar.
         
2 Aralık Cuma günü başlayacak dördüncü oturumda Halil Turan “Eskiçağ Edebiyatından Kimi Kahramanlar: Etik ve Estetik”, Gökçe Çataloluk “Sözün Ötesi: Sessizliğin Çeşitli Anlamları Üzerine”, Ahmet Ulvi Türkbağ “Felsefî Bir İdeal Olarak Sherlock Holmes”, Kaan Özkan “İktidarın Uysallığı” başlıklı sunumları yapacaklar.

Beşinci oturumda; Ali Taşkın “Edebiyatçı Hume ve Diyalogları”, Mustafa M. Dağlı “Felsefe ve Edebiyat”, Elis Simson “Edebiyat Nerede Başlar, Nerede Biter?”, Yücel Kayıran “Poetik Determinizm” ve son oturumda; Patrick Roney "What remains to be said after the end of art", Özge Ejder "Maurice Blanchot'nun Düşüncesinde Yazınsal Yapıtın Yalnızlığı" başlıklı sunumları yapacaklar. Son oturumda konuşacak olan Lucas Thorpe ve Stephen Voss’un bildiri başlıkları ise henüz açıklanmadı.