Evin Galeri'de Cansen Ercan sergisi

Cansen Ercan, portreleri, nüleri ve peyzajlarının yer aldığı kişisel sergisini 4 Aralık Salı günü Evin Sanat Galerisi’nde açtı.

Sergide, büyük boyutlu yağlıboyalarının yanı sıra küçük boyutlu desenlerine de yer veren Cansen Ercan, özellikle manzara resimlerinde dış gerçekliği bozuyor ve yeniden düzenliyor, tabloya çekerek hayran bırakmaktan çok tablodan yola çıkarak düşündürüyor. Sanatçı ise, resmi yaparken izleyeni değil kompozisyon problemini çözmeyi düşündüğünü. Görülen herşeyin kompozisyonla alakalı olduğunu söylüyor. için Cansen Ercan, kullandığı malzemeler için; “Kullandığım malzemeler süreç içinde değişti ancak sanatsal geçmişimin bütün aşamalarında ortak olan şey, rengi ve biçimi hem ifademin önüne geçmeyeceği, hem de gerisinde kalmayacağı bir yere kadar ekonomik kullanmak amacında olduğumdur.’’ diyor.

Serginin açılışına aralarında Neş’e Erdok, Nedret Sekban, Ferit Özşen, Hakan Cingöz, Temur Köran, Zulal’in de bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı. Sergi üzerine izlenimlerini sorduğumuz Temur Köran; "Cansen Ercan'ın bu sergisinde o aşina olduğumuz peyzajlarının güzel örneklerini görüyoruz. Aynı zamanda sergide yer alan küçük ölçekli portreleri kendime çok yakın hissettim." diyerek sanatçıyı kutladı. Açılışa Katılanlar arasında bulunan "Zulal" ise,” insanı kendine çeken, izleyerek ilişki kuran, rahatlatan resimler. Ben çok beğendim." diyerek usta sanatçıyı kutladı.

Cansen Ercan resim sergisi 25 Aralık 2012 tarihine kadar Evin Sanat Galerisi'nde