Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz gerginliği

Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı direnişi sırasında saldırıya uğrayan ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın, geçen 18 Mart'ta doğum günü nedeniyle arkadaşları tarafından üniversite kampüsündeki duvara yapılan silueti karalanması gerginliğe neden oldu.

cumhuriyet.com.tr
 
Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, geçen 18 Mart'ta Ali İsmail Korkmaz'ın doğum günü nedeniyle Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde bir alışveriş merkezinin duvarına Ali İsmail Korkmaz'ın siluetini yaptı. Kormaz'ın silueti, birkaç gün sonra geceleyin kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından karalanıp yanına da çeşitli yazılar yazıldı. 

Bir grup öğrencinin, siluetin karalanması ile ilgili AKP Eskişehir Üniversiteler Başkanı Musab Tayyip Altınkaynak'ı tehdit ettiği iddia edildi. Altınkaynak'ın tehdit edilirken çekildiği belirtilen fotoğrafı da sosyal medyada yayınlandı.

Bugün toplanan yaklaşık 70 kişi, Yenibağlar Mahallesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi yanındaki Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Buket Şahin, "Üniversitede çizilen Ali İsmail Korkmaz Silüeti bir gece AKP Gençlik Kolları üyeleri tarafından karalanmıştır" dedi. Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan grup dağıldı.
 


AKP Eskişehir Üniversiteler Başkanı Musab Tayyip Altınkaynak'a destek vermek için ise yaklaşık 200 kişi Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü önünde toplandı. Aralarında AKP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık tekbir getirip çeşitli sloganlar attı. Kalabalığın toplu halde İstiklal Marşı'nı okumasının ardından Musab Tayyip Altınkaynak yaptığı konuşmada şöyle dedi: 

"Geçen gün gerçekleşen saldırı bana yapılmış gibi gözükse de bu milletin evlatları sürekli bu baskılar ile yaşamaya devam etmektedir. Her siyasal görüşten ve ideolojiden arkadaşlarıma sesleniyorum, üniversiteler bizimdir. Fikirlerimizi şiddete başvurmadan tartışacağımız güzel ülkemiz için gelecek hazırlayacağımız üniversiteleri herkesin özgür düşünceci, özgürce ifade edebileceği, kimsenin düşüncesinden ötürü linç kültürüne maruz kalmayacağı yerler haline getirelim."